Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:59

Κώστας Μπάρκας στο Open TV: ‘Ψέματα, αναλήθειες και παραπληροφόρηση’ το τρίπτυχο αποτυχίας της πολιτικής της Ν.Δ.

601 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/01/2020, 5:07 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το τρίπτυχο της αποτυχίας της Νέας Δημοκρατίας «ψέματα, αναλήθειες και παραπληροφόρηση» αναδεικνύεται καταφανώς στο προσφυγικό» επισήμανε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» του Τηλεοπτικού Σταθμού Open ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρκας, «Ο κ. Μητσοτάκης από το «δεν πρέπει να μετακινηθεί ο κόσμος στην ενδοχώρα» έχουμε μια πλειάδα κέντρων στην ενδοχώρα με αντιδράσεις των δημάρχων και των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Το αυγό του φιδιού που εξέθρεψαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έσπασε. Ο κ. Μηταράκης σε εκδήλωση με τον κ. Βορίδη στη Χίο έλεγε για «λαθρομεταναστευτικό». Η λύση δεν είναι μίσος και μισαλλοδοξία, όπως εκπέμπεται από τον κ. Βορίδη, ή τον κ. Γεωργιάδη. Η λύση είναι ευρωπαϊκή. Η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει τίποτα, είναι απούσα από τη διαδικασία. Από το «δεν είναι αναγκαίο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής», τώρα ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε μια νύχτα έσπευσε να το επαναφέρει».

Για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την παρελκυστική πολιτική που ακολούθησε το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης γύρω από το όνομα που θα προτείνει, ο κ. Μπάρκας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «την κ. Σακελλαροπούλου δεν την ψήφισαν για Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Την προτείνουν τώρα ως υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και δεν διεκδικούν τη συναίνεση και δεν την επιδίωξαν ποτέ. Είναι μια διαφυγή για τον κ. Μητσοτάκη από τη δύσκολη θέση. Αυτό που έκανε ήταν προεδρικά καλλιστεία. Ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε συναίνεση δεν θα άλλαζε τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δίνοντας την απλή πλειοψηφία των 151 Βουλευτών, ή και των 120 στο τέλος της διαδικασίας. Αυτό που έκανε, επειδή η ονοματολογία προέκυψε από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ήταν να αποφύγει τη δύσκολη θέση να προτείνει τον κ. Σαμαρά, τον οποίο δεν πρότεινε ούτε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε για Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Σαμαράς την ημέρα έναρξης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έφυγε σε διακοπές.».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ο κ. Μπάρκας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Αν στο εσωτερικό μέτωπο πάμε χάλια, στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής πάμε τρεις φορές χάλια. Έχουμε πλήρη αποτυχία δυστυχώς, κάνοντας βήματα πίσω. Έστελναν μηνύματα προς την Τουρκία όσο ήταν στην αντιπολίτευση, ότι πιστεύουν αυτούς και όχι τον Πρωθυπουργό της χώρας. Να μην θυμηθώ τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου γελάει ο κόσμος με τα όσα έλεγε πριν και τα όσα κάνει τώρα. Στη Διάσκεψη του Βερολίνου, σε μια διάσκεψη που μας αφορά, στείλαμε ως εκπρόσωπο έναν άνθρωπο μιας άλλης χώρας, τον κ. Χάφταρ, ο οποίος ούτε καν συμμετέχει στη διαδικασία αυτή. Η Εξωτερική Πολιτική δεν είναι να βγάζουμε φωτογραφίες σε διάφορα στάδια και χώρους αναψυχής. Η Εξωτερική Πολιτική είναι να διεκδικούμε τα συμφέροντα της χώρας», επισήμανε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα