Πέμπτη, 25/04/2024 | 05:49

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ : ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ

515 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/01/2020, 12:25 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΟΤΕ η οποία με την πρακτική των ψευδών μηνύσεων οδήγησε σε συλλήψεις απεργών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι προσπάθησαν να περιφρουρήσουν τον πολυήμερο δυναμικό και μαζικό απεργιακό αγώνα που δίνουν με σκοπό να ανακληθούν οι άδικες απολύσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και να υπογραφεί ΣΣΕ στον Όμιλο ΟΤΕ.

   Η Διοίκηση χρησιμοποιεί τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές με εμφανέστατο σκοπό και στόχο να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, ώστε να σταματήσουν τον απεργιακό τους αγώνα και να «κάτσουν στα αβγά τους»,  αποδεχόμενοι χωρίς αντίδραση όλα τα αντεργατικά σχέδια του Ομίλου ΟΤΕ.

   Αντί να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, να απολύει και να μηνύει, προκειμένου να χτυπήσει την απεργία, τις διαδηλώσεις και την αποφασιστικότητα των συναδέλφων, ας προχωρήσει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπογραφεί συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου, διότι σ’ αυτούς ακριβώς τους εργαζόμενους που εμπαίζει χρωστάει ο ΟΤΕ την τεράστια κερδοφορία του.

   Οι παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις με κοινωνικό διάλογο, ρεαλισμό και συλλογική αυτονομία μπορούν να βρουν λύσεις, συναινέσεις και συγκλίσεις.

   Λύσεις, όμως, δεν είναι οι απολύσεις, οι εκφοβισμοί και η αδιαλλαξία. Λύσεις δεν είναι οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης για την υποκατάσταση/αντικατάσταση υφιστάμενου εργατικού δυναμικού ή τη δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών. Λύσεις δεν είναι οι “εταιρείες κλώνοι” ή η εργολαβοποίηση των πάγιων και διαρκών αναγκών της κάθε εταιρείας…

   Λύσεις είναι ο σεβασμός της εργατικής νομοθεσίας και η εργασιακή ειρήνη, οι ρεαλιστικές Συλλογικές Συμβάσεις, η επιμόρφωση των εργαζομένων και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

   Η απεργία είναι το έσχατο μέσο της εργατικής πλευράς. Ένα δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Το δίκαιο των αιτημάτων της και η μαζικότητα της συμμετοχής διαμορφώνουν το πρόσημό της. Προφανώς δεν μιλάμε για κατάχρηση του απεργιακού δικαιώματος αλλά για απεργία ενάντια σε καταχρηστικές πρακτικές, απεργία για τα αυτονόητα που κάποιοι επιμένουν να θεωρούν αδιανόητα.

   Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΤΕ και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους.

 

 

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα