Κυριακή, 01/10/2023 | 14:12

Κώστας Μπάρκας στον ΣΚΑΙ : ‘Να καταδικάσει η Νέα Δημοκρατία την αναίτια επίθεση από αστυνομικούς σε γυναίκα ΑΜΕΑ’

698 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/12/2019, 6:40 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Δεν έχουμε καταδίκη από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας της αναίτιας επίθεσης σε βάρος ΑΜΕΑ που έγινε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας» επισήμανε στην εκπομπή «Σήμερα» του Τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΙ ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ως ένα ακόμη κρούσμα υπέρμετρης χρήσης αστυνομικής βίας, η οποία έχει ενταθεί από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρκας «Έχουμε πλέον την αποκέντρωση του «Νόμου και της Τάξης», όπως την εννοούν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά και άσκησαν υπέρμετρη αστυνομική βία σε ένα εμπορικό δρόμο του Αμαρουσίου γεμάτο με οικογένειες και ανύποπτους πολίτες, χωρίς να γίνει ούτε μία σύλληψη.». Σύμφωνα με τον κ. Μπάρκα, η Νέα Δημοκρατία πέφτοντας έξω σε όλες τις εκτιμήσεις της, θέλει να επιβάλλει ένα κλίμα “υπέρμετρου ξύλου” σε αποκεντρωμένο επίπεδο, στο σύνολο των γειτονιών. “Εδω έχουμε να κάνουμε με τον “Νόμο και τάξη”, όπως την αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία και όχι με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.”.

Παράλληλα, ο κ. Μπάρκας καυτηρίασε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη της οποίας συνδέουν άμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ με περιστατικά βίας και ανομίας. «Ως ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύψαμε καμία «μπαχαλοποίηση». Έχουμε καταδικάσει όλες τις επιθέσεις. Είμαστε ένα κόμμα, που έχει υποστεί τη δίνη των μπαχαλάκηδων. Από την άλλη, να ζητείται μονίμως από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει διάφορα περιστατικά βίας και ανομίας μόνο και μόνο γιατί το ζητά η Νέα Δημοκρατία, υπονοώντας η ίδια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε τέτοια γεγονότα, είναι επίσης απαράδεκτο.», όπως ανάφερε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, διερωτήθηκε για τη στάση ορισμένων κυβερνητικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, όπως του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Αλιβιζάτο, ο οποίος είναι διορισμένος από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ως υπεύθυνος της Επιτροπής για τον έλεγχο των κρουσμάτων βίας εκ μέρους της αστυνομίας, να παραιτηθεί, διότι ο κ. Αλιβιζάτος σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό επισήμανε την αύξηση των κρουσμάτων υπέρμετρης χρήσης αστυνομικής βίας.

Καταλήγοντας ο κ. Μπάρκας σχολίασε και τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ότι «το ΚΙΝΑΛ έχει στρίψει το τιμόνι δεξιά, σκέφτεται τη Νέα Δημοκρατία και έχει συμπορευτεί μαζί της.».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα