Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:48

Καλωσόρισμα του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου στους πρωτοετείς Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου

805 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/12/2019, 6:44 μμ | 0 σχόλια

 

 

ους πρωτοετείς σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας καλωσόρισε στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ Ηπείρου ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης , οι τοπικές Αρχές ,οι φορείς της πόλης και οι οικογένειες των σπουδαστών.

Την ημερήσια διαταγή διάβασε ο Διοικητής της ΑΕΝ κ. Παύλος Τιφτικίδης , χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου,ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος, ο Βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ κ. Στέργιος Γιαννάκης και ο Διευθυντής Σπουδών κ. Παντελής Κίκερης ενώ ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για τον προσανατολισμό του Υπουργείου στο τμήμα που αφορά την αναβάθμιση της Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης.

Ο κ. Γεωργάκος στην τοποθέτησή του επεσήμανε  μεταξύ άλλων ότι η Σχολή Πλοιάρχων της Πρέβεζας αποτελεί πραγματικό “φάρο” της ναυτικής εκπαίδευσης και ένα ζωντανό κύτταρο της Ναυτιλίας και της τοπικής μας κοινωνίας ,ζητώντας την περαιτέρω αναβάθμιση της 

Στην ομιλία του ο  κ. Γεωργάκος συγκεκριμένα ανέφερε:

“Με χαρά σας καλωσορίζω εκ μέρους του Δήμου Πρέβεζας στη φιλόξενη πόλη μας και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, και σας συγχαίρω για την εισαγωγή σας στη Σχολή Πλοιάρχων της Πρέβεζας.

Μια Σχολή, που στην ιστορική της διαδρομή, από το 1991 που ιδρύθηκε, έχει προσφέρει ένα άρτια καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό στην ελληνική Ναυτιλία και αποτελεί πραγματικό “φάρο” της ναυτικής εκπαίδευσης και “στολίδι” της Πρέβεζας.

Ένα ζωντανό κύτταρο της Ναυτιλίας και της τοπικής μας κοινωνίας.

Θα ασχοληθείτε με ένα επάγγελμα προσοδοφόρο αλλά και δύσκολο και απαιτητικό, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, σε μια εποχή που η χώρα μας βγαίνει από πολύχρονο τέλμα ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας.

Μια μικρή “κουκίδα”στον παγκόσμιο χάρτη, η πατρίδα μας, με μπόλικο όμως γαλάζιο, έχει μια ζηλευτή πρωτιά, τη Ναυτιλία και αποτελεί την 1η παγκόσμια δύναμη, με αποτέλεσμα ο ρόλος της ελληνόκτητης Ναυτιλίας να έχει γίνει παγκόσμια γνωστός και σεβαστός ως εθνικό κεφάλαιο μέγιστης σημασίας.

Το 20% του παγόσμιου θαλάσσιου εμπορίου μεταφέρεται από πλοία που ελέγχονται από Έλληνες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν μόνο το 0,15% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο ελληνικός στόλος προσφέρει μια αναντικατάστατη υπηρεσία στη χώρα, στην Ευρώπη και σ’ ολόκληρο τον κόσμο και αυτό, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα.

Η διατήρηση της παγκόσμιας πρωτοκαθεδρίας της ελληνόκτητης Ναυτιλίας, σε λίγα χρόνια θα είναι και στα δικά σας χέρια.

Η σταδιοδρομία σας στη θάλασσα θα είναι επιτυχής μόνο όταν αγαπήσετε το επάγγελμα που διαλέξατε, αποκτήσετε γνώσεις και είστε εργατικοί και υπεύθυνοι.

Το σύγχρονο «θαύμα» που ονομάζεται «Ελληνική Ναυτιλία», δημιουργήθηκε κυρίως χάρη στην αγάπη, τις γνώσεις, την ευφυΐα και την εργατικότητα των Ελλήνων ναυτικών, και εσείς θα είστε οι μελλοντικού «σημαιοφόροι» στον αγώνα για τη συνέχιση της παράδοσης της ελληνικής ναυτοσύνης.

Κύριε Υπουργέ, 

Η παρουσία σας σήμερα εδώ αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η ελληνική Πολιτεία στη Ναυτιλία και τους ανθρώπους της αλλά και τη σπουδαιότητα της Ναυτικής Ακαδημίας της Πρέβεζας στο ελληνικό ναυτικό σύστημα εκπαίδευσης. 

Εμείς σαν Δημοτική Αρχή σας το ζητούμε, και όσον μας αφορά θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στις όποιες πρωτοβουλίες του Υπουργείου σας για την περαιτέρω αναβάθμιση της Ναυτικής Ακαδημίας της Πρέβεζας.

Θα είμαστε επίσης συμπαραστάτες στις προσπάθειες της Διοίκησης της Σχολής, με την οποία έχουμε πολύ καλή συνεργασία, καθώς και σε κάθε δίκαιο αίτημα σε σχέση με τις σπουδές και τη διαμονή των σπουδαστών στην πόλη μας.

Αγαπητές Σπουδάστριες και αγαπητοί Σπουδαστές, 

Καλές σπουδές και μια όμορφη σπουδαστική ζωή στην πανέμορφη Πρέβεζα.

Οι θάλασσες είναι δικές σας!

Σας εύχομαι καλά και άφοβα ταξίδια, με υγεία και δημιουργία!

Σας ευχαριστώ.”

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα