Παρασκευή, 03/02/2023 | 14:54

Απαλλαγή εργαζομένων από τη φορολόγηση για χρήση επαγγελματικών αυτοκινήτων αξίας έως 17.000 ευρώ προ φόρων με εισήγηση Θανάση Καββαδά

491 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/12/2019, 2:56 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Απαλλάσσονται οι εργαζόμενοι από τη φορολόγηση  για χρήση επαγγελματικών αυτοκινήτων αξίας έως 17.000 ευρώ προ φόρων, με εισήγηση του Βουλευτή Ν.Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, η οποία εντάχθηκε ως διάταξη και ψηφίστηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σχετικά με το θέμα ο κ.Καββαδάς δήλωσε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και δικαιωμένος, διότι ένα αίτημα για το οποίο αγωνίζομαι από το 2017 σήμερα βρίσκει ανταπόκριση. Το 2017 είχα καταθέσει στη Βουλή ερώτηση με αρ.πρωτ.7032/7-7-17, την οποία συνυπέγραφαν 32 ακόμα συνάδελφοι Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο τωρινός Υφυπουργός Οικονομικών, κ.Βεσυρόπουλος. Στην ερώτηση πρότεινα την κατάργηση της άδικης φορολόγησης των εργαζομένων, οι οποίοι λόγω του επαγγέλματός τους, χρησιμοποιούν εταιρικά αυτοκίνητα ως εργαλείο δουλειάς. Στο θέμα επανήλθα τον Οκτώβριο του 2018 με νέα ερώτηση υπ’αριθμ.2818/25-10-18, χωρίς ωστόσο να βρω ανταπόκριση από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ.Βεσυρόπουλος, συνεπής προς την στάση μας ως Αντιπολίτευσης, έπειτα από αλλεπάλληλες συναντήσεις για το θέμα και σχετική επιστολή μου της 1ης Νοεμβρίου 2019, ανταποκρίθηκε στην εισήγησή μου και εισήγαγε διατάξεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν την εξαίρεση από τη φορολόγηση ως εισόδημα των οχημάτων με λιανική τιμή πώλησης προ φόρων έως 17.000 ευρώ, που παραχωρούνται για επαγγελματικούς σκοπούς.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα που διεκδικώ από το 2017, αποδεικνύοντας από την πρώτη στιγμή ότι έχει άλλη αντίληψη για την οικονομία και το δίκαιο στη φορολόγηση. Χιλιάδες χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, που πλήρωναν φόρο για χρήση επαγγελματικών αυτοκινήτων έως και ένα μισθό το χρόνο, τώρα προστατεύονται και αυτό δείχνει ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τηρεί τις δεσμεύσεις της, προστατεύοντας τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα