Παρασκευή, 12/07/2024 | 18:36

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας : Η λάμψη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φωτίζει ξανά τα σκοτάδια

815 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2019, 4:33 μμ | 0 σχόλια

 

 

Εργαζόμενες/οι, νέες και νέοι, λαέ της Πρέβεζας

Σήμερα 17 Νοέμβρη 2019 πρέπει να δοθεί  ένα βροντερό μήνυμα ότι η πολιτική  της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντήσει σημαντική αντίσταση. Η εφαρμογή  του πολυνομοσχεδίου της «ανάπτυξής» τους που κατακρεουργεί περιβάλλον και εργαζόμενους πρέπει να γίνει αιτία  μάχης σε χώρους δουλειάς , χώρους σπουδών , πόλεις , γειτονιές και χωριά. Μια μάχη χωρίς αυταπάτες περί «μικρότερου  κακού». Τα θέλουμε όλα και τα διεκδικούμε όλα.

Στις 17 Νοέμβρη του 1973 η εξέγερση του φοιτητών και η λαϊκή  υποστήριξή της συνέβαλαν τα μέγιστα στη πτώση της χούντας . Σήμερα η επανεμφάνιση της νεολαίας στο δρόμο και η προσπάθεια για την  ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος είναι παράγοντες που θα ενισχύσουν τη  πάλη ενάντια στη νέα επίθεση, για να διεκδικήσουμε το ψωμί, τη παιδεία και την ελευθερία της εποχής μας.

Σήμερα 17  Νοέμβρη 2019 πρέπει να δοθεί στίγμα αγώνα ενάντια στην αναβαθμισμένη παρέμβαση και επέκταση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη χώρα και τη συντονισμένη προσπάθεια να ξεπλυθούν οι ΗΠΑ για το ρόλο τους στη χούντα. Να φύγουν όλες οι ιμπεριαλιστικές  δυνάμεις από τη περιοχή. Να κλείσουν οι βάσεις τους. Για το σπάσιμο του αντιδραστικού άξονα με Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο, την έξοδο από το ΝΑΤΟ, την ακύρωση των νέων εξοπλισμών για την αποτροπή του πολέμου στη νοτιανατολική Μεσόγειο. Για τον αγώνα ενάντια στις αιτίες που  προκαλούν τη μετανάστευση και την αλληλεγγύη στους μετανάστες.

Σήμερα 17 Νοέμβρη  2019 εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους  λαούς του Εκουαδόρ , της Χιλής, της Βολιβίας, του Ιράκ ,  του Λιβάνου που ξεσηκώνονται για μια καλύτερη ζωή.  

Σήμερα 17 Νοέμβρη 2019 πρέπει να δοθεί  μήνυμα ενάντια στο δόγμα «νόμος και τάξη» της ΝΔ και το κρεσέντο αυταρχισμού  του αστικού κράτους που στοχεύει στην αναίρεση της δυνατότητας του λαού να παλεύει. Ενάντια στο φασισμό, στον εθνικισμό, το ρατσισμό και στους σημερινούς θαυμαστές των πραξικοπηματιών.    

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

 

Συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο  17 Νοέμβρη 

στις 6 μ.μ από το παλιό ΚΤΕΛ (Λεωφόρο Ειρήνης)

 

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα