Πέμπτη, 18/04/2024 | 04:13

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ : «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2019»

584 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/11/2019, 10:23 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Ο ελληνικός λαός με μπροστάρη τη νεολαία του και με συνθήματα όπως «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία», «έξω το ΝΑΤΟ» και «Κάτω η αμερικανοκίνητη Χούντα», πάλεψε για την επαναφορά της δημοκρατίας στον τόπο που τη γέννησε. Η μαζική λαϊκή πάλη ενάντια στον ολοκληρωτισμό, ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, ενάντια σ’ αυτούς που καταπατούσαν συστηματικά το αγαθό της ελευθερίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τίμημα τη ζωή νέων ανθρώπων, τελικά δικαιώθηκε. Η εξέγερση των φοιτητών μας δίδαξε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η ενότητα όλων των εργαζομένων σε κάθε τομέα και φορέα, η κοινή στόχευση και οι κοινοί αγώνες πρέπει να αποτελούν το βασικό μας μέλημα.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Πρέβεζας αποδίδουμε ύψιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου που οραματίστηκαν και πάλεψαν για την ελευθερία, για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Σήμερα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τις ίδιες αξίες και ιδανικά.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 17-11-2019 στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο και στην κατάθεση στεφάνου που θα ακολουθήσει.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα