Πέμπτη, 24/06/2021 | 17:10

Στην οικονομική εισαγγελία η δικογραφία για Κήρυκα Χανίων

286 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/11/2019, 1:46 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 Μετά από ερώτηση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει και ο π. Υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, το Υπουργείου Δικαιοσύνης απαντά δια του Γραφείου του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο διαβίβασε στη Βουλή τα στοιχεία για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τα δάνεια των εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Οι βουλευτές ζητούσαν να ενημερωθούν για την εξέλιξη των δικαστικών ερευνών για τη δανειοδότηση πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά από τις συνεδριάσεις της εξεταστικής, που παρέπεμψε το ζήτημα στη Δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ άγγιξαν την περίοδο των “παχιών αγελάδων”, το 1,27 δισεκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κατά ένα μέρος τέθηκαν στο αρχείο και κατά το λοιπό μέρος διαβιβάσθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης οι δικογραφίες για τον ΔΟΛ, τον Πήγασο και το Kontra.

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάσθηκε κι η δικογραφία για το Star, καθώς και το μέρος της δικογραφίας για τον ΣΚΑΪ που δεν τέθηκε στο αρχείο.

Οι δικογραφίες για τον Κήρυκα Χανίων και το Ποντίκι έχουν διαβιβασθεί στον αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου που εποπτεύει την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος, όπου εκκρεμούν μέχρι σήμερα. Προκαταρκτική εξέταση συνεχίζει να διεξάγεται για τις δικογραφίες που αφορούν το Πρώτο Θέμα, την Εκδοτική Βόρειας Ελλάδας, την Ιδεοδρόμιο Εκδοτική, το Mad TV, το Alter και τον Παρατηρητή Θράκης.

Παράλληλα, στο αρχείο έχουν μπει οι δικογραφίες που αφορούν τον όμιλο ANT1, την Καθημερινή, το Mega, τον Alpha, τις Αττικές Εκδόσεις, τον Real, την Αυγή, την Ναυτεμπορική, την Απογευματινή, τον Ελεύθερο Τύπο, την Free Sunday και την Ελευθερία Εκδοτική.

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα