Τετάρτη, 24/04/2024 | 06:11

Πρέβεζα : Ο Χάρος βγήκε παγανιά-έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Βασιλάκης

1184 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/11/2019, 10:52 πμ | 0 σχόλια

 

 

Πάλεψε σαν λιοντάρι, παρότι άνθρωπος χαμηλών τόνων, ήταν μαχητής της ζωής, τίποτα δεν του χαρίστηκε. Ο Περικλής Βασιλάκης δεν υπάρχει πια και ο πόνος είναι μεγάλος, για τον χαμογελαστό και καλοσυνάτο άνθρωπο με το χιούμορ. Τον άνθρωπο που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον αθλητισμό μέσα από τη διαιτησία και δίδαξε ως καθηγητής σε σχολές δημοσιογραφίας. Ο Περικλής Βασιλάκης τιμήθηκε με την ψήφο των πολιτών διετέλεσε θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας στον τομέα του, τον τομέα του αθλητισμού. Ξεμπλόκαρε εκ της θέσεώς του στο υπουργείο μια σειρά από ζητήματα, ενώ το να βοηθά πολίτες και συμπατριώτες του, ήταν για τον Περικλή, τρόπος ζωής.  Ο Περικλής Βασιλάκης έκανε γνωστό το νομό Πρέβεζας μέσα από τις τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές που συνεργάζονταν ως τηλεκριτικός ποδοσφαίρου, αφού σχολίαζε τις αμφισβητούμενες φάσεις. Είναι δύσκολο να δεχτείς αυτή την τραγική είδηση, ανεπηρέαστος, καθώς χάθηκε ένας υπέροχος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που έκανε αθλητική ζωή, δεν έκανα καταχρήσεις κι όμως ο …χάρος ήταν πολύ άδικος μαζί του!

Ο Περικλής Βασιλάκης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας και ήταν από τους πιο γνωστούς διαιτητές ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, καθώς και διεθνής διαιτητής.

Το 1995 κρέμασε την σφυρίχτρα του ωστόσο συνέχισε να ασχολείται ενεργά με την διαιτησία ως καθηγητής.

Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου και αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό του Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος ανακοίνωσε την θλιβερή είδηση του θανάτου του Περικλή Βασιλάκη μέσα από το Facebook

Ήταν επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής δύο φορές στην Πρέβεζα.

OΠερικλής  Βασιλάκης, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης γιά τον Αθλητισμό, ήταν και καθηγητής διαιτησίας.

Ο πρώτος του αγώνας στην Α’ εθνική, ήταν τον Οκτώβριο του 1983, όταν κληρώθηκε να διευθύνει τον αγώνα Παναθηναϊκού-Απόλλωνα Αθηνών, ο νεότερος τότε διαιτητής στην κατηγορία.

 

Η ΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια, στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους οικείους του Περικλή Βασιλάκη. Καλό ταξίδι Πέρι μου και να συνεχίζεις να χαμογελάς και από ψηλά!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα