Πέμπτη, 18/04/2024 | 20:33

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ : ΒΑΡΥΣ ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

762 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/11/2019, 4:35 μμ | 0 σχόλια

 

Το Ε.Κ. Πρέβεζας εκφράζει τη θλίψη και την οργή του για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ. Μέσα σε ένα πεντάμηνο και δεύτερος εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα δουλειάς στο  συγκεκριμένο εργοστάσιο.

 Ο 55χρονος μεταλλεργάτης,  πατέρας τριών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο χθες το πρωί από έκρηξη στην αίθουσα χαλυβουργίας της ΛΑΡΚΟ, με τα ερωτήματα για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο, να παραμένουν πολλά και αναπάντητα.

 Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι ο τομέας ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, χρειάζεται επανεξέταση και αυστηροποίηση.

 Είναι αδιανόητο να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές στους χώρους εργασίας, χωρίς σχεδόν ποτέ, να αποδίδονται ευθύνες.

Και όλα αυτά μάλιστα όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει κατ’ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν κάνει λόγο για έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας και κακή συντήρηση των μηχανημάτων και των αυτοματισμών ασφαλείας.

Το Ε. Κ. Πρέβεζας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του και απαιτεί να γίνει ενδελεχής διερεύνηση και να αποδοθούν οι ευθύνες για τις παραλείψεις, τα αίτια και τις συνθήκες που προκάλεσαν το ατύχημα. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους. 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα στους αρμόδιους φορείς την έλλειψη Επιθεωρητή Ασφάλειας και Υγείας στην περιοχή μας (τώρα υπαγόμαστε στην Πάτρα!). Επαναφέρουμε το πάγιο αίτημά μας για δημιουργία τοπικού Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στο Νομό μας με βασικούς στόχους τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και του εργασιακού περιβάλλοντος, την πρόληψη των κινδύνων, την προώθηση μέτρων για τη διαφύλαξη και προαγωγή της υγείας των εργαζομένων,  τη μείωση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, τον έλεγχο εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας από τους εργοδότες, αναφορικά με την πρόληψη των κινδύνων στο εργασιακό περιβάλλον καθώς και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα