Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:20

Αποδέχθηκε η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου τη δωρεά των τευχών δημοπράτησης από τον Θανάση Καββαδά, για τη στέγαση του Πανεπιστημιακού Τμήματος

622 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/11/2019, 6:29 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με ομόφωνη απόφαση χθες, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου αποδέχθηκε την δωρεά εκ μέρους του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά των τευχών δημοπράτησης για την πραγματοποίηση των επισκευών και της ανακαίνισης που απαιτούνται στο Κέντρο Νεότητας, προκειμένου να στεγαστεί το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Λευκάδα. 

Τα τεύχη δημοπράτησης συντάχθηκαν με την ευγενική χορηγία της τεχνικής εταιρείας ARCONS DEVELOPMENT και του ιδιοκτήτη, αρχιτέκτονα κ. Πάνου Αργυρού και παραδόθηκαν από τον Βουλευτή στον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Βασίλη Χρυσικόπουλο, στις 31 Οκτωβρίου 2019, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων. 

Σχετικά με το θέμα ο κ.Καββαδάς δήλωσε:

«Στα τέλη Ιουλίου του 2019 πληροφορήθηκα ότι δεν είχε υπάρξει καμία πρόοδος αναφορικά με την κατάρτιση των τευχών δημοπράτησης για τις επισκευές στο κτίριο που θα στεγαζόταν το Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έπειτα από συνάντηση με τον Πρύτανη, και προκειμένου να αποφευχθεί επιπλέον χρονοτριβή με ολέθριες συνέπειες, ανέλαβα την πρωτοβουλία, με τη βοήθεια και του αρχιτέκτονα κυρίου Πάνου Αργυρού, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, για να συνταχθούν τα τεύχη και να ανοίξει ο δρόμος για το διαγωνισμό. 

Παρέδωσα στον κύριο Πρύτανη τα τεύχη, τα οποία έχουν φτάσει στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία και θέλω να επισημάνω ότι τώρα το θέμα βρίσκεται στα χέρια του Ιονίου Πανεπιστημίου και ότι όλες οι ενέργειες, για τη διενέργεια διαγωνισμού και την ανάδειξη αναδόχου πρέπει να γίνουν τάχιστα, όπως έχω επισημάνει επανειλημμένα τόσο στον Πρύτανη, όσο και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Εντός των επομένων μηνών η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση θα αποφανθεί για τη βιωσιμότητα των Τμημάτων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη. Η ύπαρξη δημοσίου κτιρίου για τη στέγαση του Τμήματος στην Λευκάδα θα αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα και ισχυρό επιχείρημα για τη διατήρησή του και επειδή θεωρώ μείζονος σημασίας τη διατήρηση της Λευκάδας στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα συνεχίσω να παρακολουθώ το θέμα βήμα βήμα μέχρι την τελική παράδοση του ανακαινισμένου κτιρίου του Κέντρου Νεότητας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Για το θέμα αυτό επεδίωξα συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως, η οποία ορίστηκε για αύριο, Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Στη συνάντηση προσκάλεσα ακόμα την Περιφερειάρχη, κ.Κράτσα Ρόδη, τον Αντιπεριφερειάρχη, κ.Κτενά Ανδρέα, και τον Δήμαρχο, κ.Καλό Χαράλαμπο. 

Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μου και ευελπιστώ ότι με συντονισμένες προσπάθειες θα βρούμε εξίσου θετική ανταπόκριση και στο θέμα της διατήρησης πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα