Τετάρτη, 24/04/2024 | 11:45

Λιμεναρχείο Πρέβεζας : Συλλήψεις για παράνομη αλιεία τσιπούρας και ολοθούριων Holothuria spp

988 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/10/2019, 9:58 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας κυρίως στον Αμβρακικό Κόλπο, μετά από ενέργειες βαθμοφόρων Υπηρεσίας μας και έλεγχο σε επαγγελματικά αλιευτικά και ερασιτεχνικά σκάφη κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δεκαπέντε κιλά και πεντακόσια γραμμάρια (15,5 kg) ιχθύων του είδους «τσιπούρα» (Sparus aurata), παράνομα αλιευμένα, τα οποία δόθηκαν σε ευαγή ιδρύματα της περιοχής (Γηροκομείο, Ψυχαργώ και Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο).

 

Επίσης, εντοπίσθηκαν κατά τις πρωινές ώρες της 01-10-2019, στις θαλάσσιες περιοχές Αγίου Θωμά και Παντοκράτορα Πρέβεζας δύο (02) υποβρύχιοι ερασιτέχνες αλιείς να αλιεύουν με τη χρήση καταδυτικών συσκευών συνολικά δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500) άτομα ολοθούριων του γένους Holothuria spp, αλίευμα το οποίο κατασχέθηκε και επεστράφη στο φυσικό του περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι η αλιεία του εν λόγω είδους δολωμάτων διενεργείται αποκλειστικά από επαγγελματίες αλιείς οι οποίοι είναι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που διαθέτουν ειδική άδεια αλίευσης των ειδών αυτών. Ανωτέρω αλιευτικά εργαλεία κατασχέθηκαν από την Υπηρεσία μας.

 

                                                                                                       ΕΚ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα