Πέμπτη, 20/01/2022 | 22:27

Το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Πρέβεζας προσκαλεί στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ!

405 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/09/2019, 7:55 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στo μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 Σεπτέμβρη 2019 στις 18.00 στο Άγαλµα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει. 

  Σήμερα, είναι ολοφάνερη πια η σπουδή της κυβέρνησης να ανοίξει το φάκελο των εργασιακών και των συνταξιοδοτικών ζητημάτων, πριν καν συμπληρώσει δύο μήνες διακυβέρνησης.

  Εν μέσω θέρους και με τη μορφή τροπολογίας κατήργησε προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις, όπως την αιτιολόγηση της απόλυσης των εργαζομένων, την ενισχυμένη προστασία των εργολαβικών εργαζομένων, τη διεύρυνση του διαστήματος δικαστικής διεκδίκησης των δεδουλευμένων εργαζομένων μέσω ΣΕΠΕ. 

  Ταυτόχρονα και πριν από όλα κατάργησε και υποβάθμισε “εν μια νυκτί” μέσω του πρώτου νομοσχεδίου για το “επιτελικό κράτος”, την αυτοτέλεια της Επιθεώρησης Εργασίας, δίνοντας έτσι καθαρό σήμα στους εργοδότες να συνεχίσουν και να εντείνουν την παραβατική τους συμπεριφορά, να συνεχίσουν ανενόχλητοι την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, να συνεχίσουν χωρίς πρόβλημα τις αυθαιρεσίες και την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.

  Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η εξαγγελθείσα από τον Υπουργό Εργασίας, η επερχόμενη ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις απεργίες, αλλά και την επιβολή “Μητρώου Συνδικαλιστικών Στελεχών και Οργανώσεων” που σα στόχο θα έχουν τον ασφυκτικό περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων των εργαζομένων. 

  Αντί παραπειστικών επιχειρημάτων, αιφνιδιασμών, καταργήσεων και αποδόμησης ευνοϊκών για τους εργαζόμενους ρυθμίσεων, η Κυβέρνηση οφείλει να έχει ευήκοα ώτα στραμμένα και προς την εργατική πλευρά. Να επιδείξει την οφειλόμενη συμμόρφωση π.χ στην απόφαση που κέρδισε η ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο θέμα της μη καταβολής αποζημίωσης τον πρώτο χρόνο της απόλυσης, ζήτημα για το οποίο έχει αποφανθεί ότι παραβιάζεται ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης που δεσμεύει τη χώρα. Γιατί σε αυτό το θέμα που η Ευρώπη μας λέει ότι παραβιάζεται το διεθνές δεσμευτικό Δίκαιο, δεν λειτούργησε το «αυτί» της Κυβέρνησης;

  Η συνέχιση των πολιτικών που διατηρούν το θεσμικό πλαίσιο και τις πρακτικές απαξίωσης  της εργασίας και της συλλογικής εκπροσώπησης και συνακόλουθα υπονόμευσης των εργατικών δικαιωμάτων, συλλογικών και ατομικών, κατακρημνίζοντας το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων είναι καταδικασμένη να συνεχίσει να παράγει οικονομική και κοινωνική ανισότητα και κρίση, δημιουργώντας εκ νέου αδιέξοδα στην οικονομία και την κοινωνία.

  Η πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση και τη λιτότητα, πρέπει να γίνει με πολιτικές που να έχουν στο επίκεντρό τους τον εργαζόμενο άνθρωπο, την αύξηση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης και των εισοδημάτων και την ενίσχυση της προστασίας των εργατικών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αυτός είναι ο μόνος βιώσιμος και δίκαιος τρόπος εξόδου της χώρας από την κρίση και επανόδου της σε τροχιά σταθερής ανάκαμψης. 

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

√ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

√ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

√ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

√ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ

√ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

√ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

 

 Δίνουμε το δικό μας  ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ…                      

 Δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

                                

 

ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ, ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9/2019 ΣΤΙΣ  08.00 Π.Μ., ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:26820-22321 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα