Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:29

Παρουσία του Μητροπολίτη ο αγιασμός και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στον Δήμο Ζηρού

932 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/09/2019, 12:14 μμ | 0 σχόλια

 

 

“Πρώτο κουδούνι’ σήμερα σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Ζηρού, όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. Για πρώτη φορά σε Σχολικές μονάδες του Δήμου, ο αγιασμός έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομου, ο οποίος, συλλειτουργώντας με τον πατέρα Ελευθέριο. τέλεσε τον αγιασμό στο Λύκειο Φιλιππιάδας και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, ενώ μίλησε στους μαθητές με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.   

Οι σχολικές μονάδες του Δήμου ήταν καθόλα έτοιμες για την έναρξη των μαθημάτων καθώς το προηγούμενο διάστημα, με μέριμνα των σχολικών επιτροπών, συνεργεία έκαναν όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις και εργασίες συντήρησης.

Ο αγιασμός στο Λύκειο Φιλιππιάδας και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, ο οποίος καλωσόρισε τους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Εξήρε την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και  διευθυντών των Σχολείων, με τη συμβολή των οποίων τα Σχολεία του Δήμου Ζηρού κατατάσσονται σε εκείνα με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχόντων πανελληνίως. Ακόμη ο κ. Καλαντζής δεν παρέλειψε να επισημάνει την ώριμη στάση και συνεργασία των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δήμου. 

Τις μαθήτριες και τους μαθητές τους παρότρυνε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα λάβουν, ενώ απευθυνόμενος σε εκείνους της Γ’ Λυκείου, σημείωσε ότι “αξίζει να κάνετε θυσίες τη φετινή χρονιά, διότι αυτές θα πιάσουν τόπο και θα σας ανταμείψουν στη μετέπειτα πορεία σας”. Υπογράμμισε επίσης ότι ο Δήμος θα είναι στο διαρκώς πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων. 

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκαν στους μαθητές οι διευθυντές των Σχολείων που ευχαρίστησαν το Δήμο και προσωπικά τον Δήμαρχο Ζηρού για τη στήριξη και την άψογη συνεργασία, καθώς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Γιώργος Σαράφογλου.  

Στην τελετή αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού κ. Χασίδης Χρήστος, η γραμματέας κα Γάλλιου Μαρία, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και γονείς των μαθητών. 

Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη Κοινοτήτων παρέστησαν στις τελετές αγιασμού σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Ζηρού και ευχήθηκαν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.  

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα