Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:23

Κώστας Μπάρκας : Ο κ. Μητσοτάκης λέει μονίμως ψέματα

780 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/09/2019, 12:59 μμ | 0 σχόλια

 

 

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει μονίμως ψέματα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Open TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 07:00» ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Ειδικότερα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο οι τόνοι της κριτικής των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να είναι υπερβολικά υψηλοί, καθώς είναι μια κυβέρνηση στα πρώτα βήματά της, ο κ. Μπάρκας επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα κριθεί και από αυτά που έλεγε προεκλογικά, δεν θα κριθεί δηλαδή μόνο από αυτά που σχεδιάζει, ή από αυτά που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη. «Ο κ. Μητσοτάκης, επειδή μίλησε για υφαρπαγή ψήφων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα πω λοιπόν ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει μονίμως ψέματα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό. Πέρυσι, να σας θυμίσω, ότι το σύνολο σχεδόν της συνέντευξής του ήταν για το Μακεδονικό και για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ένα άλλο ζήτημα όπου και εκεί τα ψέματά τους είναι συνεχή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρκας. Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης όσα ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη ήταν επί της ουσίας μια διεκδίκηση όλων όσων πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση της ανεργίας, οι 120 δόσεις, η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι να διαμορφώσει όρους οικονομικής ανάπτυξης όχι για όλους, αλλά για αυτούς που τον βοήθησαν να εκλεγεί Πρωθυπουργός. Με την έννοια αυτή εμείς θα στεκόμαστε απέναντι.».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του στα ζητήματα της Οικονομίας, στα όσα πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα εξήγγειλε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία και τα ξεχνά ως κυβέρνηση, ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε ότι η μείωση φόρου είναι μείωση την οποία είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πετύχει τη μη μείωση του αφορολόγητου, όπως πέτυχε και τη μη μείωση των συντάξεων. Ακόμη, ο κ. Μπάρκας υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι θα ακυρώσει την εισφορά αλληλεγγύης για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες με εισοδήματα έως 10 χιλιάδες ευρώ, ζητήματα στα οποία δεν ανέφερε οτιδήποτε ο κ. Μητσοτάκης. Επιπλέον, στο ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει ότι διεκδικεί τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Πριν δύο μήνες έλεγε, με σκοπό να κερδίσει την ψήφο του ελληνικού λαού, ότι θα πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων γιατί είναι θηλιά στον λαιμό της οικονομίας. Μετά πήγε στη Γερμανία και στη Γαλλία και δεν είπε κουβέντα. Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν έχουν προέλθει από παρθενογένεση. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός στην κυβέρνηση 2012- 2015, η οποία είχε δεσμευθεί για 4,2% πρωτογενή πλεονάσματα. Θα κριθεί λοιπόν όχι μόνο για την κυβέρνησή του, αλλά και για όσα έπραξε και υποσχέθηκε στο παρελθόν.».

Για το ζήτημα του παγώματος της παροχής της 13ης σύνταξης προς τους συνταξιούχους, ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι, αν και μειωμένη ως προς το ύψος που δινόταν σε κάθε συνταξιούχο, εντούτοις νομοθετήθηκε και ήταν εξασφαλισμένη η απόδοσή της σε ετήσια βάση. Αντίθετα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη το πάγωσε και μεταφέρουν τη συγκεκριμένη παροχή τουλάχιστον ένα χρόνο πίσω.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι κοστολογημένα. Όμως, όταν ρωτήθηκε σχετικά για την αναλυτική παράθεση των στοιχείων, απάντησε στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι θα αποστείλει e- mail, το οποίο θα αναφέρει τα σχετικά μεγέθη. Με άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης δεν ήξερε και ο ίδιος πόσο κοστολογημένα είναι αυτά τα μέτρα.

Για τον κ. Μπάρκα είναι εμφανής η αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας για μέτρα που ψηφίζει και μέσα σε ένα μήνα τα ακυρώνει, υπενθυμίζοντας την περίπτωση του διορισμού του νέου Διοικητή της ΕΥΠ, όπου μέσα σε δεκαπέντε μέρες άλλαξαν τον ίδιο τους τον νόμο λέγοντας ψέματα ακόμη και στον ίδιο τους τον εαυτό.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει πνιγεί στο ψέμα της. Εμείς είμαστε εδώ για να αναδείξουμε αυτά τα ψέματα» επισήμανε ο κ. Μπάρκας ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.                

Δείτε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο: 

http://www.kostasbarkas.gr/article.php?name=kwstas-mparkas-sto-open-tv-o-k-mhtsotakhs-leei-monimws-psemata-1199

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα