Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:58

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας

850 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/08/2019, 11:31 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο προώθησης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής μας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων μας.

Στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με το Ελληνο -Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας προχώρησε το Επιμελητήριο Πρέβεζας  στο πλαίσιο προώθησης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής μας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων μας. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Γεωργάκος. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου ο «ζωντανός θρύλος» του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Bane Prelevic καθώς και ο νέος δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νικολάος Γεωργάκος. 

Ο Ιωάννης Μπούρης , Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας αναφορικά με την υπογραφή συνεργασίας ,δήλωσε: «σήμερα υπογράφουμε την συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων που έχει σκοπό  την ανάπτυξη των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και της Σερβίας. Το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο έχει ως ιδρυτικά μέλη όλα τα Επιμελητήρια της Σερβίας και αποτέλεσμα αυτού είναι ότι το 95% των επιχειρηματιών της Σερβίας να  ανταποκρίνονται στις σχέσεις που έχει το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο. Έτσι λοιπόν πιστεύουμε ότι οι επιχειρηματίες της Πρέβεζας μπορούν να αναπτύξουν σχέσεις με τους επιχειρηματίες της Σερβίας .Στόχος ειδικότερα είναι να γνωριστούν οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις μεταξύ τους και έτσι σταδιακά θα υπάρξει ανάπτυξη και διευρυνση στις σχέσεις των δύο χωρών». Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων την αναζήτηση εμπορικών συνεργατών, την διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, εμπορικών εκθέσεων, σεμιναρίων και άλλων ενημερωτικών εκδηλώσεων, τη συμμετοχή σε Επιχειρηματικές Συναντήσεις και κυρίως την προώθηση των τοπικών  προϊόντων στη φίλη – χώρα Σερβία. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Γεωργάκος  εκτιμώντας την μέχρι τώρα πορεία  του Επιμελητηρίου Πρέβεζας πρότεινε στον πρόεδρο  του Επιμελητηρίου Πρέβεζας την συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως τακτικό μέλος, κάτι  που με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποδέχτηκε ο κ. Ιωάννης Μπούρης.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα