Σάββατο, 20/04/2024 | 10:49

Ορκωμοσία και χαιρετισμός νέου δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου

998 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/08/2019, 6:23 μμ | 0 σχόλια

 

 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης  χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου  Πρέβεζας κ.Νίκου Γεωργάκου και των λοιπών αιρετών που απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, την Δημοτική Κοινότητα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. 

 

Το τρίπτυχο  δουλειά, ήθος, σεβασμός   καθορίστηκε από το νέο Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο ως το “σκαλοπάτι” που θα σηκώσει τον Δήμο ψηλότερα και θα τον οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου της επιτυχίας.

Ο κ.Γεωργάκος  μιλώντας , κατά την διάρκεια  της τελετής της ορκωμοσία του ιδίου, των  Δημοτικών , Κοινοτικών και Τοπικών Συμβούλων, απεύθυνε κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας  προς τους αιρετούς, τα στελέχη του Δήμου και πάνω απ΄όλα στους Δημότες δηλώνοντας πεπεισμένος ότι  στο τέλος της παραγωγικής, δημιουργικής και ενωτικής θητείας δεν θα “περισσέψει” κανείς στο μεγάλο και σπουδαίο όραμα για τον σύγχρονο και λειτουργικό   Δήμο που αξίζει στον καθένα μας και οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε  μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης στην κατάμεστη αίθουσα της Λαϊκής Αγοράς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ Χρυσόστομο με παρόντες μεταξύ άλλων  τον Βουλευτή Κώστα Μπάρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο,τον Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, το νέο και απερχόμενο Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά και Αντώνη Νάστα αντίστοιχα, τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννη Μπούρη, τον Αστυνομικό Διευθυντή  Πρέβεζας Κωσταντίνο Σιώρο, την Λιμενάρχη Σταματίνα Μαργέλη και πολλών ακόμη εκπροσώπων φορέων και συμπολιτών που θέλησαν να ευχηθούν καλή επιτυχία στη νέα Δημοτική Αρχή.

Τις δικές του ευχές   τόσο προς τον κ.Γεωργάκο όσο και προς όλους όσοι συμμετείχαν στην διαδικασία της ορκωμοσίας  απεύθυνε ο Σεβασμιώτατος , ενώ ακολούθησε πολιτικός όρκος για τους αιρετούς που το επέλεξαν.

Ο κ.Γεωργάκος  ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι  τίμησαν τον συνδυασμό “Δήμος της Καρδιάς μας”   και κυρίως τους Δημότες δεσμευόμενος ότι από την  1η Σεπτεμβρίου ξεκινά μια νέα ημέρα για τον Δήμο.

Δεν παρέλειψε δε να  απευθύνει κάλεσμα ενότητας   – ενάντια στην όποια μικροπολιτική   ή προσωπικά μικροσυμφέροντα -δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν  θα κρυφτεί ούτε θα αποφύγει τα δύσκολα ενώ παράλληλα δεν θα ανεχθεί  και δεν θα υποκύψει στα κακοπροαίρετα και στα όποια προσχεδιασμένα, με στόχο να πληγεί η ανάπτυξη και η ορθή λειτουργία του Δήμου. 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

Σεβασμιότατε την ευχή σας,

Κύριοι Βουλευτές του Νομού μας,

Αξιότιμοι  Δήμαρχοι,

Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου,

Κύριε Διοικητά Στρατός- Αστυνομία

Κύριε Πρόεδρε του Εμπορικού Επιμελητηρίου

Κυρία Πρόεδρε του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πρέβεζας,

Επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων  

Κύριοι Νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, 

Στελέχη και προσωπικό του Δήμου Πρέβεζας,

Υποψήφιοι των λοιπών Δημοτικών Παρατάξεων,

Αγαπητοί μου υποψήφιοι του Συνδυασμού Νίκης «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ»  που με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και αγαπητοί μου συνεργάτες,

Πολυαγαπημένα μέλη της οικογενείας μου,

Φίλες και φίλοι,

Και προπαντός, άφησα για το κλείσιμο το πιο σπουδαίο,  Δημότες του Δήμου της Καρδιάς μας , Δημότες του Δήμου Πρέβεζας καλημέρα σας !

Μία νέα ημέρα για το Δήμο ξεκινάει από την 1η Σεπτεμβρίου!

 

Μετά τα λόγια του όρκου ενώπιον του Θεού και των Δημοτών πλέον  δεν χωρούν τα απλά λόγια ανθρώπων παρά μόνο η ευθύνη για την τήρηση του όρκου που μόλις έδωσα ως νέος Δήμαρχος  του Δήμου Πρέβεζας με πράξεις και έργα στο πλαίσιο της δέσμευσης του όρκου αυτού που δώσαμε όλοι οι εκλεγμένοι τη νέας Δημοτικής Αρχής!

Από τη νίκη των Δημοτών του Συνδυασμού ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, καταφέραμε και φτάσαμε στη ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ και τώρα από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάμε δυναμικά και με όραμα για το θρίαμβο του Δήμου Πρέβεζας μέσα από την πολύ και ποιοτική εργασία και το ομαδικό πνεύμα στη συνεργασία ως προς την επίτευξη των στόχων μας αλλά και την κάλυψη των πολλών και απαιτητικών αναγκών των Δημοτών και του Δήμου μας !

 

Από την προεκλογική μου ήδη καμπάνια, κάνω ένα ανοικτό κάλεσμα ενεργής συμμετοχής στους εκλεγμένους, στα στελέχη του Δήμου αλλά και στους Δημότες του Δήμου της Καρδιάς μας, στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που θα λάβει χώρα για την αναδιοργάνωση και τη σύγχρονη παραγωγική λειτουργία του Δήμου μας  και είμαι πεπεισμένος αλλά και αποφασισμένος να πετύχουμε και να βγούμε όλοι μαζί και πάλι νικητές !

ΤΗ ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ  ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ… 

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ! 

Ο Δήμος μας αν και δεν είναι πολύ μεγάλος,  χωρά στην αγκαλιά της νέας οικογένειας της Δημοτικής μας Αρχής όλους αυτούς με τις τεράστιες καρδιές και την ατελείωτη  αγάπη για τον τόπο μας! 

Αντίθετα,  και σε αυτό το σημείο πάλι προσκαλώ ανοικτά σε μια αλλαγή πορείας και ενότητας τους όσους λίγους της όποιας μικροπολιτικής και των όποιων προσωπικών μικροσυμφερόντων, θα ξεπεράσει  και δεν θα υποκύψει σε μικρότητες τακτικής και ιδεοληψιών οι οποίες μπλοκάρουν την ανάπτυξη και εναντιώνονται στο καλό για τον τόπο! Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το τέλος της παραγωγικής, δημιουργικής και ενωτικής αυτής θητείας  δεν θα υπάρξει κανείς απέναντι, δεν θα περισσέψει κανείς στο μεγάλο και σπουδαίο όραμα για το σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο που μας αξίζει και οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας!

 

Ο εκλεγείς Δήμαρχος, οι εκλεγμένοι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι αποτελούν σίγουρα τους καρπούς  της ελπίδας μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, μα επίσης πάρα πολλά κρίνονται και εξαρτώνται στις ρίζες και στον κορμό της λειτουργίας του Δήμου που δεν είναι άλλες από τα έμπειρα στελέχη και το προσωπικό κάθε βαθμού και εξειδίκευσης ! Σας προσκαλώ σήμερα να γίνουμε όλοι μας οι σύγχρονοι ιππότες στη μάχη για την ανάπτυξη και τη σύγχρονη λειτουργία αλλά και οι άγγελοι της προστασίας του τόπου μας και των Δημοτών μας! 

 

Ο καθένας από την πλευρά του ξεχωριστά, όσο και να επιτύχει στην αποστολή του, σίγουρα δεν αρκεί και υπολείπεται, μπροστά  στο θρίαμβο της ενότητας, της αλληλεγγύης και συνεργασίας που για εμένα αποτελεί μονόδρομο κατόπιν του ιερό όρκου μου ενώπιον Θεού, Δημοτών και της δημοτικής αλλά και της δίκης μου οικογένειας ! 

Κάποιος μου είπε αυτές τις ημέρες σε μια εκδήλωση, «εσύ έγινες Δήμαρχος τι έχεις να χάσεις…” 

Και του απαντώ μετά τον όρκο μου ! Τα πάντα ! Τα πάντα αν δεν πετύχω για τον τόπο μου που ζούμε τα παιδιά μου αν δεν φροντίσω το σπίτι και την εστία των παιδιών μας και των γονιών μας ! 

Δεν θα κρυφτώ, δεν θα αποφύγω τα δύσκολα, θα βρίσκομαι εκτός γραφείου εντός του πεδίου των προβλημάτων στο πλευρό του Δημότη! Αλλά και δεν θα ανεχτώ η θα υποκύψω στα κακοπροαίρετα και στα όποια προσχεδιασμένα με στόχο να πληγεί η ανάπτυξη και η ορθή λειτουργία του Δήμου! 

Ο ΔΗΜΟΣ ξεκινά τη νέα ανηφορική πορεία προς την εξωστρέφεια και τη νέα  εποχή και θα είμαι σε αυτή μπροστάρης και εγγυητής, έχοντας την ευθύνη ΟΛΩΝ πίσω μου. 

 

Δεν πρόκειται να σταματήσω να προχωρώ μεθοδικά, στρατηγικά και γοργά για το καλό ΟΛΩΝ αλλά δεν πρόκειται επίσης να αφήσω πίσω κανέναν! Ορκίστηκα στο Θεό, δεν θα φοβηθώ τα πάθη και τις αδυναμίες των ανθρώπων, μα θα υπηρετήσω τις ανάγκες και το ποιοτικό αύριο όλων των ΔΗΜΟΤΩΝ μου.

Σας καλώ, σας προσκαλώ, σας προκαλώ,  να ζήσουμε μαζί και ενωμένοι αυτή τη διαδρομή προς την κορυφή της επιτυχίας μέσα από τη δουλειά και την πίστη για το ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ! 

Ξεκινήσαμε λίγοι, και επιτρέψτε μου εδώ να ευχαριστήσω τα μέλη και τους συνεργάτες του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!», φτάσαμε στην πρώτη θέση μαζί πολλοί περισσότεροι και νικήσαμε στις εκλογές πάρα πολλοί με πάνω από 60% της εμπιστοσύνης των πολιτών και θα πετύχουμε τη νέα αποστολή της διακυβέρνησης και της ανάπτυξης όλοι μαζί !!! 

Ξεκινάμε με τρεις απλές λέξεις:  ΔΟΥΛΕΙΑ, ΗΘΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ που οδηγούν στη μια και την πιο δύσκολη !  Την επιτυχία !!!

 Σας ευχαριστώ σήμερα για την εμπιστοσύνη σας, προσβλέπω να σας ευχαριστήσω σε 4 χρόνια για τη συνεργασία και τη συμβολή στη ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ μέσα από έργα και πράξεις !!!

Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάμε !!!

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κύριο Μπαΐλη και το γραφείο του που ανέλαβαν και υλοποίησαν εξ’ ολοκλήρου όλη τη διοργάνωση της σημερινής ορκωμοσίας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα