Δευτέρα, 08/03/2021 | 11:27

Οι Τσέχοι καθηγητές και μαθητές από την Οπάβα “ψηφίζουν” και φέτος Πρέβεζα και περιοχή Αγίων Αποστόλων

395 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/07/2019, 2:08 μμ | 0 σχόλια

 

 

Οι Τσέχοι  καθηγητές και μαθητές από την Οπάβα “ψηφίζουν” και φέτος την Πρέβεζα  και την περιοχή των Αγίων Αποστόλων για να συνδυάσουν ερευνητικό πρόγραμμα μαζί με τις διακοπές τους. 

 

Την Πρέβεζα , και την περιοχή των Αγίων Αποστόλων επέλεξαν και φέτος για τις διακοπές τους 51 Τσέχοι μαθητές οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή συνεχίζοντας μια παράδοση 20 και πλέον ετών που ξεκίνησε μια ομάδα Τσέχων καθηγητών του Πανεπιστημίου της Οπάβα.

Οι καθηγητές αυτοί,εντυπωσιασμένοι από το περιβάλλον της Χερσονήσου του Αγίου Θωμά επιστρέφουν κάθε χρόνο στην περιοχή και διδάσκουν σε μαθητές και φοιτητές που τους συνοδεύουν πολύτιμες πληροφορίες για την χλωρίδα , την πανίδα και την ιστορία της περιοχής ενώ είναι εκείνοι που εντόπισαν ευρήματα από την προιστορική περίοδο (οστά και χαυλιόδοντες από μαμούθ, εργαλεία κυνηγιού κλπ) και διαμόρφωσαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Νεοχωρίου.

Εκπρόσωποι της ομάδας κατασκηνωτών (συνοδευόμενοι από την κ.Ελένη Ανδρονικίδου η οποία τους βοήθησε σε θέματα μετάφρασης και οργάνωσης) επισκέφθηκαν σήμερα τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη , του προσέφεραν αναμνηστικά δώρα και του εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους από την παραμονή τους στην περιοχή.

Ο κ.Μπαϊλης τόνισε ότι είναι χαρά και τιμή για τον Δήμο να φιλοξενεί τους καθηγητές,τους φοιτητές και τους μαθητές από την Οπάβα οι οποίοι έχουν αγαπήσει την Πρέβεζα σαν δεύτερη πατρίδα τους .

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα