Πέμπτη, 25/04/2024 | 15:56

Διοίκηση νοσοκομείου Πρέβεζας : Προς αποκατάσταση της αλήθειας για την κλιματιστική κάλυψη των κλινικών

864 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/07/2019, 2:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, αναφέρει, σχετικά με το Γ Ν Πρέβεζας πως «δεν υπάρχει καθόλου κλιματιστική κάλυψη σε όλες τις κλινικές. Φέρνουν οι ασθενείς ανεμιστήρες», όπως διαπιστώθηκε μετά από αυτοψία συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ. ( Οι οποίοι βέβαια δεν ζήτησαν την άποψη των καθ’ ύλη αρμοδίων συναδέλφων τους της Τεχνικής Υπηρεσίας…)

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και για να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις, σας αναφέρουμε πως στο Γ.Ν. Πρέβεζας, οι εγκαταστάσεις κλιματισμού οι οποίες σήμερα λειτουργούν, αναλυτικά έχουν ως εξής:

 

  1. Πτέρυγα Τακτικών Ιατρείων, ΤΕΠ και Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα: Λειτουργεί χωρίς προβλήματα κεντρική κλιματιστική μονάδα.
  2. Μονάδα Τεχνητού Νεφρού: Λειτουργεί χωρίς προβλήματα κεντρική κλιματιστική μονάδα.
  3. Εργαστήρια, Φαρμακείο: Είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν κλιματιστικά μηχανήματα τύπου split στο σύνολο των χώρων
  4. Κλινικές:
  1. Παθολογική Κλινική: Είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν κλιματιστικά μηχανήματα τύπου split σε όλους τους θαλάμους πλην ενός, στον οποίο εντός των ημερών θα εγκατασταθεί νέο το οποίο παραχωρήθηκε από το Γ. Ν. Λευκάδας.
  2. Καρδιολογική Κλινική: Είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν κλιματιστικά μηχανήματα τύπου split στο σύνολο των χώρων
  3. Χειρουργική Κλινική: Είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν κλιματιστικά μηχανήματα τύπου split πλην τεσσάρων εκ των δεκαπέντε θαλάμων, στους οποίους θα εγκατασταθούν νέα τα οποία παραχωρήθηκαν από το Γ. Ν. Λευκάδας.
  4. Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική: Είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν κλιματιστικά μηχανήματα τύπου split πλην δύο εκ των πέντε θαλάμων στους οποίους θα εγκατασταθούν νέα τα οποία παραχωρήθηκαν από το Γ. Ν. Λευκάδας.
  5. Κτίριο Διοικητικής Υπηρεσίας: Είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν κλιματιστικά μηχανήματα τύπου split στο σύνολο των χώρων, περιλαμβανομένου ΕΚΑΒ & Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων.

 

Όπως προκύπτει λοιπόν από τα ανωτέρω η κάλυψη κλιματισμού υπερβαίνει σήμερα το 90% του συνόλου των χώρων του Νοσοκομείου και εντός των ημερών θα καλύψει το 100% των χώρων του.

Τα θέματα της δημόσιας υγείας είναι ιδιαίτερα σοβαρά και ιδίως οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους και να μην δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις, που οδηγούν στην απαξίωση του Δημόσιου συστήματος υγείας και στην καλλιέργεια αρνητικού κλίματος για τα Δημόσια Νοσοκομεία.

 

        Ο Διοικητής

 

Μιλτιάδης Παππάς

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα