Τετάρτη, 24/04/2024 | 19:49

13η Συνάντηση – Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Κανάλι Πρέβεζας και στην Αγιά Πάργας

1529 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/06/2019, 5:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Παρασκευή 5 Ιουλίου: Κεντρική πλατεία Καναλίου

Με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίου

 

Σάββατο 6 Ιουλίου: Κεντρική πλατεία Αγιάς Πάργας

Με τη φροντίδα του Συλλόγου Γυναικών Αγιάς «Ειρήνη»

 

Για 13η χρονιά ο Νομός Πρέβεζας έρχεται στο επίκεντρο των ανθρώπων του λαϊκού μας πολιτισμού στις 5 και 6 Ιουλίου 2019. Η Συνάντηση – Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου σε διαφορετικά χωριά του Νομού Πρέβεζας και αποτελεί την κορυφαία στην Ελλάδα στο είδος της διοργάνωση του καλοκαιριού με εξαιρετικά μαζική συμμετοχή από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Συνάντηση περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμιναριακά μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών από διαφορετικές περιοχές του ελληνισμού από καταξιωμένους δασκάλους – ερευνητές της παράδοσης, καθώς και 2 υπαίθρια πανηγύρια και παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών στις πλατείες των χωριών, που πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα παλαιά πρότυπα χωρίς νεωτερισμούς και με ρεπερτόριο από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή των κορυφαίων μουσικών και τραγουδιστών της χώρας μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έχουν συμμετάσχει οι Νίκος Φιλιππίδης, Αρετή Κετιμέ, Παναγιώτης Λάλεζας, Γρηγόρης Καψάλης, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Νίκος Οικονομίδης, Νάσια Κονιτοπούλου, Μιχάλης Καλιοντζίδης, Σάββας Σιάτρας και άλλοι.

Οι σύνεδροι είναι δάσκαλοι του ελληνικού χορού, μουσικοί χορευτές πολιτιστικών συλλόγων και γενικά άνθρωποι που αγαπούν την ελληνική παράδοση. Στο πρόγραμμα των συνέδρων εκτός από τα μαθήματα και τα γλέντια περιλαμβάνονται περιηγήσεις και ξεναγήσεις στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα, στο Ζάλογγο και στην αρχαία Νικόπολη, ενώ παράλληλα παρέχονται στα γεύματα ηπειρώτικες πίτες μαγειρεμένες από τις γυναίκες των χωριών, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τη γαστρονομία της περιοχής.

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 5 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία Καναλίου και το Σάββατο 6 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία Αγιάς Πάργας και ώρα 21:30 να γιορτάσουμε την ελληνική παράδοση με χορευτικά συγκροτήματα και κορυφαίους μουσικούς της χώρας μας.

Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος – κλαρίνο, Κώστας Μήτσης – τραγούδι, Γιώργος Καραγεωργίου – τραγούδι, Μανώλης Κόττορος – βιολί & τραγούδι, Αλέξανδρος Σωτήρχος – λαούτο, Πέτρος Παπαγεωργίου – κρουστά, Αντώνης Σιδηρόπουλος – ποντιακή λύρα, Μαρία Κουντουδάκη – νταούλι, Πέτρος Μήτσου – γκάιντα, τσαμπούνα

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα