Σάββατο, 20/04/2024 | 06:00

Κίνημα Αλλαγής. ”Σχέδιο Ελλάδα”- Γράφει ο Κώστας Κωνής υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ.

825 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/06/2019, 12:35 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Κίνημα Αλλαγής.
”Σχέδιο Ελλάδα”. Η προγραμματική μας πρόταση για το ξεπέρασμα της κρίσης, για ανάπτυξη με κοινωνική διακιοσύνη και για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού λαού.
Γράφει ο Κώστας Κωνής
Υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής,
στην εκλογική περιφέρεια Πρέβεζας.
Με το ”Σχέδιο Ελλάδα” έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.
Με τις στοχευμένες προτάσεις μας, απαντάμε στην ανάγκη: α) να τονωθούν αποφασιστικά οι επενδύσεις, β) να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα σε όλο της το φάσμα με όρους εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας, γ) να δημιουργηθεί νέος πλούτος και νέες, βιώσιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, δ)να περιοριστούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, ε) να αντιμετωπιστεί η μαύρη εργασία.
Είμαστε η σοσιαλδημοκρατική δύναμη που θα αποτελέσει το δυνατό αντίβαρο τόσο στις συντηρητικές πολιτικές όσο και στον ανεύθυνο λαϊκισμό.
Εμείς μόνο μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά και τον Εθνικό μας πλούτο.
Αναγέννηση του ΕΣΥ και δημιουργία συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν σημαίνει παράδοση των Δημόσιων νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Μη κρατικά Πανεπιστήμια δεν σημαίνει υποβάθμιση των Δημόσιων , αντίθετα σημαίνει ποιοτικός έλεγχος και αξιολόγηση που οδηγούν σε πτυχία με αξία.
Είναι δικό μας έργο το κοινωνικό κράτος στην πατρίδα μας.
Οι μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού, έχουν την σφραγίδα των πολιτικών μας.
Θα σταθούμε εμπόδιο σε μέτρα που θίγουν τους εργαζόμενους. Όσοι ονειρεύονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων να το ξεχάσουν.
Υπερασπιζόμαστε την κοινωνική δικαιοσύνη, για την οποία διψά το σύνολο του ελληνικού λαού και απαιτούν οι ασθενέστεροι, που τραυματίστηκαν και περισσότερο.
Προτείνουμε ένα πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασης και βελτίωσης των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων και του κοινωνικού κράτους.
Οι πρώτες 12 συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας:
-Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων μειώνεται από το 29% στο 20%. Μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Ο υψηλός συντελεστής από το 24% στο 22% και ο χαμηλός από το 13% στο 11%.
-Πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότησης) για τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.
-Πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις.
-Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
– Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
– Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.
-Ο κατώτερος μισθός αυξάνεται και καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
-Νέο ΕΚΑΣ ,με κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα 700 ευρώ για το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Σταδιακή ενίσχυση παλαιών και νέων συντάξεων ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας.
-Ο συντελεστής φορολογίας για άτομα με αναπηρία άνω του 67% μειώνεται κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον ισχύοντα.
– Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.
-200 ευρώ το μήνα επί 3 χρόνια στις οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται (Ανεξάρτητα από οικογενειακά επιδόματα).
-Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Η δική μας πολιτική πρόταση αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και την παρατεταμένη στασιμότητα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και την παρατεταμένη ανισότητα που φέρνει η πολιτική της ΝΔ.
Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Γι’ αυτό χρειάζεται και επιδιώκουμε μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής, στις ερχόμενες εκλογές.
Εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει τώρα, καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα