Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:44

Πρέβεζα : Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Ευάγγελου Αυδίκου ” Οδός Οφθαλμιατρείου”

780 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/05/2019, 5:48 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ευάγγελος Αυδίκος, Οδός Οφθαλμιατρείου, μυθιστόρημα, Βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ 2019

 

Οι εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας , συνεργασία με την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, την Ηπειρωτική Στέγη Θεσσαλονίκης και την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων, οργανώνει την παρουσίαση του καινούριου μυθιστορήματος του Ευαγγέλλου Αυδίκου, με τίτλο Οδός Οφθαλιατρείου,. Το μυθιστόρημα μόλις εκδόθηκε και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή, 12 Μαϊου 2019, στις 13-14μμ, στο περίπτερο 14, αίθουσα «Εξώστης».Θα μιλήσουν η Λίλα Τσούβα(Δημιουργική Γραφή ΕΑΠ), ο Δήμος Χλωπτσιούδης(ποιητής/κριτικός λογοτεχνίας) και θα συντονίσει η ποιήτρια Εύα Σπαθάρα.

Οδός Οφθαλμιατρείου είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος. Είναι ο δρόμος που άρχισε το δράμα του ποιητή και πεζογράφου.Το υπόγειο του τυπογραφείου του Παπαγεωργίου φιλοξένησε τις φιλοδοξίες του να ανεβεί τη σκάλα του ελληνικού ποιητικού Παρνασσού. Να γράψει και να γίνει αποδεκτός από το λογοτεχνικό σινάφι και την κοινωνία της Αθήνας. Μια μάχη άνιση. Πρόσφυγας στην Αθήνα του 1889, χωρίς πόρους και με τις ένθερμες υποσχέσεις να φυλλοροούν αφήνοντάς τον  μόνο του. Η αγωνία για την επιβίωση αλλά και η υπέρβαση των δυσκολιών.Η πάλη με το αδύναμο σώμα και η φλόγα της δημιουργίας που του έκαιγε τα σωθικά

  Ενάμιση αιώνα μετά ο Κώστας Κρυστάλλης επιστρέφει στην Αθήνα, για να συνεχίσει τη συζήτηση που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Να γνωρίσει τους νέους δημιουργούς. Μια πορεία στους δρόμους που σημάδεψαν την ύπαρξή του και μια ευκαιρία να συναντηθεί με τον Κριστ/Χρήστο, τον νεαρό πατριώτη του που αναζητεί τον εαυτό του. Εγκαταλείπει την Αμερική αναζητώντας τα δικά του όνειρα. Ο Χρήστος δανείζει το στόμα του και τη σκέψη του στον ποιητή. Γίνεται ο καθρέφτης του αλλά και μέσο να σκάψει μέσα του ξετυλίγοντας και ξεδιαλύνοντας σκέψεις και συναισθήματα. Η ιστορία γίνεται οδός ωρίμανσης για τον Χρήστο. Για τον Κρυστάλλη είναι η δεύτερη ευκαιρία του. Να πει όσα δεν μπόρεσε όσο ζούσε. Είναι ένα μυθιστόρημα σπονδή στην τρυφερότητα και στην αγωνία του δημιουργού. Μια ιστορία που έχει στραμμένο το βλέμμα της στο παρόν.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα