Σάββατο, 20/04/2024 | 03:47

Δήμος Πρέβεζας : Ο συνδυασμός “Δημοτική Ανατροπή” του κ. Ροπόκη συγχαίρει… τον κ. Μπαίλη!!!

1065 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/05/2019, 3:02 μμ | 0 σχόλια

 

 

Συγχαρητήρια… κ. Μπαϊλη
Με ανοιχτό το στόμα έμειναν όλοι όσοι άκουσαν τη συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης μας, σήμερα 7 Μαϊου 2019, ο απερχόμενος και επί σειρά ετών δήμαρχος της Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης.
Οφείλουμε, για αρχή πάντως, να του δώσουμε πολλά συγχαρητήρια γιατί κατάφερε να κάνει αντιπολίτευση στον ίδιο του τον εαυτό.
Επιγραμματικά ανέφερε ότι: 
– Η πόλη της Πρέβεζας είναι στην τελευταία θέση της Ευρώπης όσον αφορά στην ανάπτυξη.
– Χρειάζονται πολλά έργα στην πόλη, τα οποία θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι μία Δημοτική Αρχή θα πρέπει να σχεδιάζει την …ανάπτυξη της πόλης και για τα επόμενα είκοσι χρόνια.
– Παραδέχθηκε, επιτέλους, πως χρειάζεται να γίνουν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις ώστε το λιμάνι της Πρέβεζας να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο λιμάνι.
Συμφωνούμε απόλυτα κύριε Μπαϊλη! 
Καλό θα είναι να ρωτήσετε κύριε Μπαϊλη – τον νυν δήμαρχο – που είχε τις τύχες της πόλης στα χέρια του τα τελευταία 9 ολόκληρα χρόνια, γιατί έφτασε η Πρέβεζα να είναι ουραγός στην Ευρώπη στον τομέα της ανάπτυξης, γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα στην πόλη, και γιατί το περιβόητο master plan του λιμανιού έμεινε στα συρτάρια.
Φυσικά, μείναμε άπαντες άναυδοι και με τις δηλώσεις σας για την κατασκευή ενός νέου Λιμένα στο… Ιόνιο πέλαγος. Δηλαδή, να αντικατασταθεί το Λιμάνι της Πρέβεζας με ένα άλλο που θα “βλέπει” στο Ιόνιο; Καλά καταλάβαμε;
Δε μας είπατε, όμως, που ακριβώς θέλετε να το κατασκευάσετε. Σε κάποια ερημική παραλία ή μήπως θα πρέπει να ερωτηθούν άλλες παραθαλάσσιες πόλεις, όπως, η Πάργα για παράδειγμα, αν θέλουν να το χτίσουμε εκεί. Σίγουρα, πάντως, η Ηγουμενίτσα θα απαντήσει αρνητικά. Έχουν ήδη ένα μεγάλο λιμάνι εκεί, κύριε Μπαϊλη. Δε θέλουν άλλο.
Για τα χωριά του Δήμου Πρέβεζας, τα οποία σύμφωνα με εσάς κύριε Μπαϊλη “πρέπει να βοηθήσουν οικονομικά την πόλη”, αδυνατούμε να βρούμε τρόπο να το σχολιάσουμε. Σίγουρα, το αντίθετο πρέπει να γίνει. Η πόλη πρέπει να βοηθήσει τα χωριά, πριν αυτά ερημώσουν.
Όσον αφορά, στο ότι “ο δήμαρχος πρέπει να έχει όραμα” όπως είπατε κύριε Μπαϊλη…κι εδώ, συμφωνούμε απόλυτα. Είναι όμως, λίγο αργά για να αποκτήσετε εσείς όραμα για τον τόπο μας.
Το ψάχνατε για 9 ολόκληρα χρόνια και δεν το βρήκατε.
Εμείς, αντίθετα, έχουμε όραμα. Και είναι πραγματοποιήσιμο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα