Παρασκευή, 19/04/2024 | 20:44

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

687 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/04/2019, 2:19 μμ | 0 σχόλια

 

 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης σχετικά με την διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω σε θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων από το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνουμε ότι:

  • Ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή  κατάρτισης 5 τμημάτων με την συμμετοχή 92 επιχειρηματιών, και συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν: 2 τμήματα στη Φιλιππιάδα , 1 στην Πρέβεζα, 2 στο Καναλάκι.
  • Λόγω της αυξημένης ζήτησης σας ενημερώνουμε οτι προγραμματίζεται η διοργάνωση περαιτέρω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τηρείται αυστηρή σειρά  προτεραιότητας καθώς σε  εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία τμημάτων .

Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία (Υ.Α. 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007), υποχρεωτική για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που παράγουν / μεταποιούν / εμπορεύονται / διακινούν τρόφιμα. Διενεργείται δε βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.),ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκδοση των επίσημων πιστοποιητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητηρίο Πρέβεζας  υπεύθυνη κα.Κονταξή Σέβη τηλ.2682029414 , εσωτ. 4)

Για την έκδοση των πιστοποιητικών από τον ΕΦΕΤ όλοι οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στην γραπτή αξιολόγηση η οποία διεξάγεται κατόπιν προγραμματισμού από τον ΕΦΕΤ.

Σχετική Νομοθεσία:

Απόφαση Αριθμ. Α2 – 861 Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)

Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)

Απόφαση Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα