Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:28

Η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας ανοίγει καυτά ζητήματα και προσκαλεί τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

682 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/03/2019, 12:58 μμ | 0 σχόλια

 

ΕΚΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχα ,

 

Ζητούμε την βοήθειά σας αλλά και την επίσκεψή σας στον Νομό της Πρέβεζας εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου όπου θα θέλαμε να επισκεφθούμε και να δούμε μαζί τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν την Νέα Ένωση Ξενοδόχων , τους κατοίκους αλλά και όλους όσους ασχολούνται με τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό.

 

Υπάρχουν μεγάλα ζητήματα και θέματα υποδομών αλλά και καθαρισμών στα τουριστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας όπου εδώ και πάρα πολλά χρόνια όλα αυτά που προανέφερα είναι βάρος και κακή εικόνα στο τουριστικό μας προϊόν.

 

Κάποιοι θα μας πουν ότι έχουμε έτοιμες και ώριμες μελέτες και εμείς θα τους πούμε τα δυο πρώτα χρόνια της θητείας ενός πολιτικού γίνονται οι μελέτες και τα επόμενα υλοποιούνται. Είναι αρκετά τα οκτώ χρόνια για να υπάρξουν δικαιολογίες και αναβολές.

 

Ζητούμε την βοήθειά σας γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και συνεχίζεται στις μέρες μας να βλέπουμε την Πολιτική αδιαφορία και αδράνεια. Βλέπουμε μια στασιμότητα στον Νομό μας.

Θα θέλαμε λοιπόν την βοήθειά σας στα εξής :

 

  1. Καθαρισμό – Φωτισμό – Ευπρεπισμό στην Αρχαία Νικόπολη
  2. Καθαρισμό – Φωτισμό – Ευπρεπισμό στα πέντε κάστρα της Πόλης
  3. Βελτίωση Υποδομών και χρωματισμό στο Εθνικό Στάδιο
  4. Την παρέμβασή σας για λύση στο εμπορικό Λιμάνι με κατασκευή και επέκταση της Ανατολικής Προβλήτας
  5. Καθαρισμό – Βελτίωση – Ευπρεπισμό στα Ιαματικά Λουτρά
  6. Συντήρηση & Καθαρισμό του Δημοτικού Κολυμβητηρίου
  7. Καθαρισμό – Φωτισμό Παραλιών και αναπλάσεις αυτών (Κυανή Ακτή , Αλωνάκι , Καλαμίτσι , Μύτικας , Μονολίθι , Κανάλι , Καστροσυκιά , Ριζά , Λυγιά , Βράχο , Λούτσα , Αμμουδιά , Πάργα) Επίσης και προσβάσεις για ΑΜΕΑ
  8. Καθαρισμό και Φωτισμό στους κόμβους και τις διασταυρώσεις των οδών. Επίσης βελτίωση της διαγράμμισης των εθνικών και περιφερειακών οδών του Νομού.
  9. Καθαρισμό και Ευπρεπισμό της εθνικής οδού από το Υποθαλάσιο Τούνελ εώς Μεσοπόταμο-Πάργα από πικροδάφνες και χόρτα τα οποία έχουν ξεπεράσει σε ύψος τα 5 μέτρα. (Δεν είναι ορατή η παραλία)
  10. Βελτίωση στα σαμαράκια στον εθνικό δρόμο

α) camping Monolithi    β) Σε δύο σημεία από Ζέφυρο προς Αρχάγγελο     γ) Γέφυρα Μεσοποτάμου    δ) σε δυο σημεία από Ν.Σαμψούντα προς Ζέφυρο

  1. Δημιουργία Κόμβων

α) Διασταύρωση Αντιπροσωπείας Καψιώχα στο Καλαμίτσι

β) Θέση Μονολίθι , από Ταβέρνα Ακρίβη

γ) Καστροσυκιά στην Γέφυρα

δ) Βράχος-Λούτσα μετά το Τούνελ

  1. Τελεφερίκ στο Μνημείο Ζαλόγγου
  2. Γέφυρα στον Ποταμό Αρέθουα (Παραλία Καστροσυκιάς)
  3. Δύο θέσεις Parking με ασφαλτόστρωση στα δυο πλατώματα του Μονολιθίου με παγκάκια και δέντρα (ανάπλαση)
  4. Σημάνσεις και Πινακίδες με όρια ταχύτητας στον παραλιακό δρόμο Καναλίου από Mango εως Niko Hotel

 

Γνωρίζουμε ότι είσαστε ευαίσθητος και μπορείτε να καταλάβετε τις ανησυχίες των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν επιχειρήσεις στο Νομό της Πρέβεζας.

Είναι ευκαιρία εν όψει της Τουριστικής Περιόδου να δείξουμε καλή εικόνα προς τους επισκέπτες που θα έρθουν στην Πρέβεζα αλλά και τους κατοίκους του Νομού μας.

Γνωρίζουμε ότι όλα αυτά δεν είναι εφικτό να γίνουν μέσα σε τρεις Μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά μπορούμε να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε πολλά.

Γνωρίζουμε επίσης ότι τα περισσότερα δεν είναι στην δικαιοδοσία της Περιφέρειάς σας , αλλά για εμάς είσαστε η μόνη ελπίδα για να αλλάξει κάτι στο Νομό μας.

Είδαμε και καταλάβαμε πως όλοι αυτοί που πολιτεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα που σας στέλνουμε αυτό το Υπόμνημα δεν τα κατάφεραν αλλά και δεν ήταν σε πρώτη προτεραιότητά τους.

Πιστεύουμε και θεωρούμε ότι τα ανωτέρω είναι τα βασικά μειονεκτήματα που εμποδίζουν την επιμήκυνση της τουριστικής μας περιόδου. Σίγουρα και η επιμόρφωση και εκπαίδευση των Ιδιοκτητών Ξενοδοχείων-Ενοικιαζομένων δωματίων και του Προσωπικού τους αλλά και όλων όσων ασχολούνται με τον Τουρισμό όπου η Νέα Ένωση Ξενοδόχων έχει μεριμνήσει το επόμενο διάστημα να γίνουν εκπαιδεύσεις και Σεμινάρια.

 

 

 

Με τιμή

Το  Δ.Σ.

ReplyReply allForward

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα