Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:09

Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής μας, Κώστας Μπάρκας, ούτε εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται»

896 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/02/2019, 4:03 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η χθεσινή θρασύδειλη προσπάθεια φασιστικών στοιχείων, μέσω ανάρτησης πανό στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα και πετώντας τρικάκια,  να απαξιώσουν τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στοχοποιώντας τον βουλευτή μας κ. Κώστα Μπάρκα, καθώς και τον βουλευτή της Ν.Δ. στην περιοχή μας, κ. Στέργιο Γιαννάκη, έπεσε στο κενό.

Οι δράστες της επίθεσης δεν είναι πολίτες που ανησυχούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι φασίστες και τραμπούκοι. Η απόλυτη καταδίκη της επίθεσης είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κόμματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη.

Καλούμε ιδιαίτερα τη ΝΔ, η οποία με την προπαγάνδα της, τις θεωρίες συνωμοσίας που διασπείρει, και τον διχαστικό της λόγο, υποδαυλίζει τέτοιες συμπεριφορές, και αρνείται να τις καταδικάσει έμπρακτα και ρητά, να πάρει θέση, έστω και τώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής μας, Κώστας Μπάρκας, ούτε εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προβλέπει την μετονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία.

Οι 140 χώρες που αναγνώριζαν τους γείτονές μας ως Μακεδονία, θα τους αναγνωρίζουν εφεξής με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» καθώς το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes – έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Για πρώτη φορά προβλέπεται ότι οι Βόρειοι Γείτονές μας δεν έχουν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν στο μέλλον καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας.

Σε κάθε περίπτωση, η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη, αλλά και μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία. Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της, όλες τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.

 

                                                                                   Γραφείο Τύπου

                                                                            Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα