Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:04

Το θέμα «προπονητές-διαιτητές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο» απασχόλησε δραστηριότητα της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας

986 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/01/2019, 4:47 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας την Δευτέρα  14/1/2019 διοργάνωσε ένα διαφορετικό μάθημα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της.

Σε συνεργασία με αναγνωρισμένους προπονητές, επικεντρώθηκαν στο θέμα «προπονητές  – διαιτητές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο». Κύριοι ομιλητές ήταν ο ενωσιακός προπονητής Χρήστος  Ντούρος και ο προπονητής Κυριάκος Παναγιωτίδης. Και οι δύο, ανέπτυξαν τη σχέση διαιτητών-προπονητών, πως θέλουν τον διαιτητή στο ποδόσφαιρο, τα χαρακτηριστικά τους και οι προσδοκίες  από τους διαιτητές. Το βασικό στοιχείο είναι, ότι μέσα από την συνεργασία μας που μπορεί να επιτευχθεί, θα υπάρξει όφελος στο ποδόσφαιρο αφού το κύριο τρίπτυχο στο ποδόσφαιρο είναι διαιτητές, ποδοσφαιριστές, προπονητές. Κάθε φορά που βλέπουμε ότι η διαιτησία ενισχύεται μέσω της συνεργασίας, τα πρωταθλήματά μας και ο κόσμος του ποδοσφαίρου, γίνονται καλύτεροι. Οι διαιτητές υπηρετούν το παιχνίδι και αν πρόκειται να υπηρετήσουμε όλοι  το παιχνίδι, δεν μπορούμε να είμαστε τόσο δογματικοί ώστε να μην είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες  και συνεργασίες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο προπονητής Παναγιώτης Καραμούτσιος και ο καταξιωμένος, μαθουσάλας προπονητής Βαγγέλης Γκαρτζονίκας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Ε.Δ που διοργάνωσε αυτή την επιμόρφωση, πρωτοφανής κίνηση εκ μέρους της Ε.Δ, μέσα σε κλίμα συγκίνησης ανέφερε ότι η συνεργασία διαιτητών-προπονητών πρέπει να είναι πιο συχνή. Ποτέ του δεν αντιμετώπισε κανένα διαιτητή ως αντίπαλο ,αλλά ως συνεργάτη. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι  και κάνουν λάθη ανέφερε.

Στη συνέχεια στην αίθουσα συγκεντρώσεων της ΕΠΣ, σε ωραίο και ζεστό, ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των διαιτητών από την Ε.Δ. Τυχερός που κέρδισε το φλουρί και αντιστοιχούσε σε ένα ρολόι-χρονόμετρο χειρός ήταν ο διαιτητής Άγγελος Τσόγκας.

                     ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

                 ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα