Πέμπτη, 05/08/2021 | 16:57

Σε πλήρη ενεργοποίηση η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού

512 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/01/2019, 2:33 μμ | 0 σχόλια

 

 

Επί 24ώρου βάσης εργάζονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία, ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Σε προτεραιότητα, όπως εξήγησε,  έχει τεθεί ο καθαρισμός από χιόνια του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και στη συνέχεια η Περιφέρεια συνδράμει τους Δήμους για άλλες τοπικές παρεμβάσεις. Παράλληλα με τον αποχιονισμό γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού.

Ειδικά για το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, έχει δοθεί προτεραιότητα στον καθαρισμό των δρόμων πρόσβασης προς τα δύο νοσοκομεία και προς άλλες υπηρεσίες μεγάλης προσέλευσης πολιτών. Ο Περιφερειάρχης εξήρε την ως τώρα συνεργασία με τους Δήμους, προσθέτοντας ότι αν συνεχιστεί η αρμονική συνεργασία με Δήμους – συναρμόδιες Υπηρεσίες, θα αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα.  Με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες, εκτός των χιονοπτώσεων προβλέπονται και πολύ χαμηλές – πολικές θερμοκρασίες, καλούνται οι πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα