Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:02

Αξιόλογη Υποψηφιότητα: Ο Οικονομολόγος Σπύρος Ρεκατσίνας, με την “Ανάπτυξη Τώρα” και τον Γιώργο Νίτσα!

999 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/01/2019, 8:04 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Τον υποψήφιο Σύμβουλο Σπύρο Ρεκατσίνα – Οικονομολόγο, ο οποίος έχει θητεύσει ως οικονομικός διευθυντής σε πασίγνωστες εταιρείες της Χώρας, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» Γιώργος Νίτσας.

«Ο Σπύρος Ρεκατσίνας δραστηριοποιούνταν για αρκετά χρόνια στην Αθήνα και επέλεξε τα τελευταία χρόνια να επιστρέψει στη γενέτειρά του την Πρέβεζα ώστε να ασχοληθεί επαγγελματικά και να συμβάλει και αυτός από τη μεριά του σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία των πολιτών» τόνισε ο κ. Νίτσας και πρόσθεσε ακόμη «Αγαπητοί συνδημότες θέλω σήμερα να σας παρουσιάσω των Σπύρο Ρεκατσίνα, έναν άνθρωπο που πραγματικά μας τιμά με την απόφασή του να έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά της πόλης. Μιας πόλης που την αγαπάει πάρα πολύ και αυτό το έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, αφού αν και κατοικούσε μόνιμα στην Αθήνα δεν έπαυε να έρχεται να συζητάει με ανθρώπους της πόλης και να μας δίνει τις δικές του χρήσιμες συμβουλές σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Οικονομία αλλά και με την Ανάπτυξη!».

Από την πλευρά του κ. Ρεκατσίνας σημείωσε «Αποφασίσαμε να συμβαδίσουμε με τον Συνδυασμό ‘Ανάπτυξη Τώρα’ και τον κ. Γιώργο Νίτσα λόγω που ταυτίζονται οι ιδέες μας και οι απόψεις μας για την ανάπτυξη της Πρέβεζας, μία ανάπτυξη που δεν θα μείνει στα λόγια αλλά θα έχει ουσιαστικά πράγματα, γεγονότα, κινήσεις, προγράμματα και οτιδήποτε έχει σχέση με τα οικονομικά. Ουσιαστικά για εμάς η ανάπτυξη του τόπου είναι το βασικό. Βασικό να υπάρχουν δουλειές στην Πρέβεζα, αυτός είναι ο σκοπός ο δικός μου κατεβαίνοντας στον Συνδυασμό, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να δημιουργήσουμε επίπεδο για να μπορούν να έρθουν επιχειρηματίες να επενδύσουν εδώ και να φύγουμε από μία τελματωμένη κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Η Πρέβεζα συγκριτικά με το κομμάτι και τη γεωγραφική θέση που κατέχει, έχει μείνει πολύ πίσω σε επίπεδα ανάπτυξης γενικά σαν περιοχή. Η ουσία είναι τα έργα, οι πράξεις, οι ιδέες και οι απόψεις που θα καταθέσουμε»

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τους λόγους που ώθησαν τον κ. Ρεκατσίνα να είναι υποψήφιος Σύμβουλος, σημείωσε «Ήταν μία απόφαση που πήρα μετά από αρκετή σκέψη εφόσον επέστρεψα στη γενέτειρά μου και αποφάσισα να μείνω στον τόπο που γεννήθηκα και  μεγάλωσα. Ο λόγος που εντάχθηκα στο Συνδυασμό του κ. Νίτσα ήταν οι ιδέες μας που συμβαδίζουν, η ανάπτυξη που βλέπω, οι προοπτικές που έχει ο τόπος μας είτε από επιχειρηματίες, είτε από προγράμματα, είτε από οικονομίες κλίμακας που υπάρχουν και μπορούμε να τις κάνουμε. Λίγα για τα αρχή, τώρα θα μπούμε στην ουσία για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι να προτείνουμε. Με ενθουσίασε κιόλας πως ουσιαστικά ο Συνδυασμός έχει νέους ανθρώπους με νέες ιδέες, άνθρωποι που σκέφτονται, από όλα τα επαγγέλματα, που είναι μέσα στη δουλειά, που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, που ξέρουν πως θα βοηθήσουν».

Ο κ. Νίτσας απαντώντας σε ερώτηση για την ισχυροποίηση του Συνδυασμού με την επιλογή του Σπ. Ρεκατσίνα σημείωσε «Δεν ήμασταν οι πρώτοι που πλησιάσαμε τον κ. Ρεκατσίνα για να συμμετέχει στα κοινά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που αποφάσισε τελικά να έχει ενεργό συμμετοχή. Θα έλεγα ότι ο Σπ. Ρεκατσίνας έπρεπε να είναι στα Κοινά, είτε στον δικό μας τον Συνδυασμό είτε σε κάποιον άλλον. Χρειάζονται άνθρωπου που έχουν την τεχνογνωσία, να δώσουν κάποια πράγματα σ’ αυτό τον τρόπο για να οδηγήσουν την περιοχή μας εκεί που της αξίζει πραγματικά. Είναι πολλά ζητήματα οικονομικά που απασχολούν τον Δήμο, για τα οποία ο Σπύρος θα μας δώσει και την τεχνογνωσία αλλά και μια διαφορετική ματιά ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μέσα από τις υφιστάμενες δράσεις του Δήμου, ένα καλύτερο ταμείο ώστε να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ελάφρυνση των τελών των δημοτών, να κοιτάξουμε καλύτερα την κοινωνική πολιτική του Δήμου, να είμαστε πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη τη βοήθεια και τη στήριξη του Δήμου. Θεωρώ ότι ο κ. Ρεκατσίνας ισχυροποιεί πάρα πολύ τον Συνδυασμό στο οικονομικό κομμάτι αλλά και της προοπτικής ανάπτυξης του Δήμου. Και με τα υπόλοιπα παιδιά που όλα έχουν να δώσουν κάτι, όλοι είναι άξιοι-ικανοί συνεργάτες, εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα διότι δημιουργούμε μία ομάδα που θα πετύχει το στόχο. Ο στόχος δεν είναι απλά να κερδίσει αλλά να αλλάξουμε την Πρέβεζα προς το καλύτερο ώστε κανένα δικό μας παιδί να μην μεταναστεύσει και να επανέλθει το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών»

Για το κίνητρο που μπορεί να αποτέλεσε η επαγγελματική πορεία ως οικονομικός διευθυντής σε μεγάλες εταιρείες σε σχέση με τα οικονομικά του Δήμου Πρέβεζας, ο κ. Ρεκατσίνας υπογράμμισε «Ο Δήμος είναι μια μεγάλη επιχείρηση, όλες οι επιχειρήσεις που εργάστηκα στην Αθήνα και σαν οικονομικός διευθυντής από το 1997 έως το 2014, έχω δει αρκετά πράγματα. Ο Δήμος Πρέβεζας είναι μια παρθένα περιοχή που ουσιαστικά χρειάζεται την ανάπτυξή της. Θα πράξουμε ό,τι καλύτερο γίνεται όχι μόνο για να μη φύγουν τα παιδιά μας, αλλά να επιστρέψουν και εκείνα που έφυγαν  πάλι πίσω, να έρθουν στελέχη ικανά να ζήσουν εδώ και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ανάπτυξη που λέμε. Το αεροδρόμιο είναι το τρίτο στην Ελλάδα και δεν αξιοποιείται. Μόλις έρθει αυτός ο κόσμος και επενδύσει στην Πρέβεζα, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουλέψουν, όλα τα χρήματα θα πέσουν στους δημότες και θα μπορούν να ανταπεξέρθουν. Καθένας θα πρέπει να κάνει την υποδομή του, διότι εξελισσόμαστε. Χρειαζόμαστε προγράμματα καινούρια για να έχουμε μια πόλη που να λέμε η ‘Πρεβεζάρα μας’ όχι απλά η Πρέβεζα».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα