Τετάρτη, 24/04/2024 | 08:20

Τ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

669 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/12/2018, 10:38 πμ | 0 σχόλια

 

 

Συγκίνηση, περηφάνια, γνώση, δέος, έναυσμα και κίνητρο για να ψάξει κανείς πιο βαθιά είναι μερικά μόνο από τα αισθήματα που γεννά στον επισκέπτη η Έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, που φιλοξενείται στην Θεοφάνειο Αίθουσα, με τίτλο «Μια κόκκινη γραμμή τον δρόμο μάς δείχνει».

Πολλοί είναι αυτοί που την έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμής, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Μια έκθεση που αξίζει κανείς να επισκεφθεί και να διαθέσει χρόνο, μιας και πολλά είναι τα ντοκουμέντα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Η Έκθεση θα λειτουργεί το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκέμβρη στην Θεοφάνειο Αίθουσα τις  ώρες 6-9. Επίσης στον χώρο της έκθεσης λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με όλες τις τελευταίες εκδόσεις.

Όλο το στήσιμο της Έκθεσης, αλλά και η ξενάγηση βοηθά τον επισκέπτη να ακολουθήσει βήμα – βήμα αυτήν τη συγκλονιστική «κόκκινη γραμμή». Κάθετα στον τοίχο, αποτυπώνονται τα ιστορικά γεγονότα από τα μέσα κιόλας του 1800 και ακριβώς από κάτω συναντά κανείς τα ντοκουμέντα, τον αδιάψευστο μάρτυρα των γεγονότων. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Εφημερίδες, κομματικά έντυπα, κάρτες, γράμματα και πολιτιστικά προγράμματα από τη ζωή των φυλακισμένων και των εξόριστων, προκηρύξεις, χάρτες και φωτογραφίες, στιγμιότυπα από την ένοπλη πάλη.

Ενδιαφέρον έχουν και τα αποκόμματα αστικών εφημερίδων που αποτυπώνουν και αυτά με τον τρόπο τους το πώς αντιμετώπιζε η αστική τάξη τα γεγονότα.

Ξεχωριστό ρόλο έχουν κάποιες ενότητες, όπως το υλικό από την Κατοχή, τον μεγαλειώδη αγώνα του ΕΛΑΣ, την Απελευθέρωση, τον γιορτασμό των 26 χρόνων του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, την αντιδικτατορική πάλη.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την παρουσίαση του Λευκώματος για τα 100χρόνια ΚΚΕ την Κυριακή στις 7:00μμ από τον Φάνη Παρρή μέλους τη Ιδεολογικής επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα