Παρασκευή, 19/04/2024 | 17:37

Πρέβεζα : Άνοιξε, τις πόρτες του το Χριστουγεννιάτικο χωριό

639 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/12/2018, 10:53 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Με τα γιορτινά φώτα της πόλης να  καθρεφτίζονται στην θάλασσα και να κάνουν ακόμη πιο όμορφη την βραδιά, η Πρέβεζα  αν και “λουσμένη” από την μεσημεριανή βροχή άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της και άνοιξε τις πόρτες του Χριστουγεννιάτικου  Χωριού της Χαράς για έβδομη συνεχή χρονιά.

Μικροί και μεγάλοι ήταν  εκεί και μαζί με τον Δήμαρχο  Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη, την εντεταλμένη σύμβουλο Πολιτισμού Ελευθερία  Αγγέλη και την προισταμένη του τμήματος Πολιτισμού Δήμητρα Κοψάρη άναψαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο  “σηματοδοτώντας” έτσι την έναρξη της γιορτινής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η οποία περιλαμβάνει πολλές δράσεις   ψυχαγωγίας και πολιτισμού πάντα με δωρεάν είσοδο για τα παιδιά.

 

Οι ήρωες των παιδικών παραμυθιών  ( η Χιονάτη, οι Τάρανδοι, οι Χιονάνθρωποι) ήρθαν με το τρένο της πόλης  κατευθείαν στον χώρο της γιορτής γεμίζοντας χαρά τα παιδιά τα οποία μάλιστα λίγο αργότερα είχαν την ευκαιρία  να δουν βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό και τον Αγιο Βασίλη να “προσγειώνεται” στην πλατεία Ανδρούτσου και να τους μοιράζει  δώρα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος  Μπαϊλης στον χαιρετισμό που απεύθυνε τόσο στο άναμμα του δέντρου  όσο και στο “άνοιγμα¨του Χριστουγεννιάτικου Χωριού τόνισε ότι αυτές τις μέρες είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε και να δώσουμε αγάπη και να μην αφήσουμε μόνους τους τους ανθρώπους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Ευχαρίστησε δε όλους εκείνους που εργάστηκαν για το στήσιμο του Χωριού -το οποίο κάθε χρόνο μεγαλώνει προσφέροντας χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους-.

Τις  θερμές ευχαριστίες της προς όλους όσοι  συμβάλλουν στην πραγματοποίηση των δράσεων αλλά και σε εκείνους που τις  υποστηρίζουν με την παρουσία τους εξέφρασε η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού Ελευθερία Αγγέλη  ενώ ιδιαίτερη αναφορά στους εθελοντές έκανε η προισταμένη του Τμήματος Πολιτισμού Δήμητρα Κοψάρη.

Ακολούθησε μουσική και τραγούδια από καθηγητές και  μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας”  και χορευτικά συλλόγων .

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Χαράς θα φιλοξενήσει καθόλη την διάρκεια των γιορτών αξιόλογες  δράσεις (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κλπ) με στόχο να αποτελέσει μια ζεστή γωνιά για όλους τους Πρεβεζάνους μιας και στόχος  των διοργανωτών είναι ,αυτές τις γιορτές κανείς να μη μείνει μόνος στο σπίτι αλλά όλοι μαζί να βρεθούμε -όπως παλιά- στην Πλατεία….

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα