Παρασκευή, 19/04/2024 | 13:26

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία “ΤΖΟΥΛΙΕΤΑ”

787 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/12/2018, 3:16 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας  συνεχίζει τις προβολές της την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου ώρα 9.00 μ.μ

στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας

άλλη μια επιλεγμένη ταινία από την ΚΛΠ 
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Δραματική 2016 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 99′
Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ 

Παίζουν Ρόσι ντε Πάλμα, Έμα Σουάρες, Αδριάνα Ουγάρτε, Ντανιέλ Γκράο

Μια τυχαία συνάντηση αλλάζει ξαφνικά τα σχέδια της Χουλιέτα για μετακόμιση από τη Μαδρίτη στη Λισαβόνα. Αποφασίζει να μείνει στην ισπανική πρωτεύουσα, περιμένοντας νέα από την κόρη της, την οποία έχει να δει 12 χρόνια.  

 
Γράφει ο Στράτος Κερσανίδης
 
Κάποιες φορές ανακαλύπτουμε με τρόμο πως δεν γνωρίζουμε τίποτε αν και πιστεύαμε ως τότε το αντίθετο. Δε γνωρίζουμε ούτε τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους αλλά και τον εαυτό μας ακόμη.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ σκηνοθετεί τη “Julieta”, δίνοντας στην ταινία του όνομα της ηρωίδας του. Η Χουλιέτα, λοιπόν, είναι μια γυναίκα η οποία ξαφνικά έμεινε μόνη να μεγαλώσει την κόρη της, Άντια, μετά το θάνατο του συζύγου της. Τα πηγαίνουν πολύ καλά και η μία στηρίζει την άλλη. Όταν όμως η Άντια θα γίνει 18 ετών θα εγκαταλείψει τη μητέρα της, θέλοντας να μείνει μόνη της και χωρίς να της εξηγήσει το λόγο. Τα χρόνια περνούν και η Χουλιέτα ζει μέσα στη θλίψη, με την προσμονή ενός μηνύματος, ενός γράμματος από την κόρη της. Κι όταν έχει πια σταματήσει να την αναζητά θα συναντήσει στο δρόμο μια φίλη της Άντια και αυτό θα είναι η αφορμή να αναζητήσει εξηγήσεις για τις αιτίες που η κόρη της έφυγε. Όλα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν με τρόπο οδυνηρό και η Χουλιέτα μόνο τότε θα αρχίσει να συνειδητοποιεί τι είχε συμβεί.

Αυτό στο οποίο καταλήγω κάθε φορά που βλέπω μια νέα ταινία του Αλμοδόβαρ είναι πως γίνεται όλο και καλύτερος. Η ταινία είναι ένα κλασικό δράμα το οποίο όμως κινείται επάνω στις ράγες που συνηθίζει ο ισπανός σκηνοθέτης. Συγκίνηση και ανθρώπινες σχέσεις ιδωμένες από τη γυναικεία πλευρά. Για μια ακόμη φορά ο δαιμόνιος Αλμοδόβαρ επιλέγει γυναίκες για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους, με τους άνδρες να υπάρχουν ως αναγκαίοι για το συμπλήρωμα της δραματουργίας. Όχι πως τους υποτιμά ή τους περιφρονεί αλλά προτιμά να δίνει στις γυναίκες πρωταγωνιστικούς ρόλους. Λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο σκηνοθέτης: “Η γυναίκα όχι μόνο δίνει ζωή αλλά είναι δυνατότερη έτσι ώστε να παλέψει, να συντρέξει, να υποφέρει και να απολαύσει όλα όσα φέρνει η ζωή. 

Μόνο η μοίρα είναι δυνατότερη από εκείνη”.

Βελτιώνουμε την ποιότητα του ήχουΘα φροντίσουμε και για την φωτεινότητα του προβολέα

Βοηθείστε μας με την παρουσία σας

Και καλά Χριστούγεννα

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα