Πέμπτη, 04/03/2021 | 09:07

Ενισχύσεις de minimis για τους ελαιοπαραγωγούς Λευκάδας ζητά από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο Θανάσης Καββαδάς

464 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/12/2018, 10:52 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη είχε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, όπου  έθεσε εκ νέου το θέμα των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών της Λευκάδας από το δάκο, ζητώντας του να κινηθούν οι διαδικασίες όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Εν τω μεταξύ με νέα ερώτηση προς τον υπουργό ο κ. Καββαδάς ζητά τη λήψη  αντισταθμιστικών μέτρων για τη συμπλήρωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών λόγω της μειωμένης παραγωγής.

Ειδικότερα ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό εάν προτίθεται να χορηγήσει στους ελαιοπαραγωγούς της Λευκάδας κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis), προκειμένου να ανακουφιστούν από την απώλεια παραγωγής που υπέστησαν εφέτος λόγω μικροκλιματικών αλλαγών.

Σημειώνει ότι οι παραγωγοί -εκτός από τα ακραία καιρικά φαινόμενα- έχουν και ως αντίπαλο, τον ΕΛΓΑ καθώς είτε δεν δικαιολογεί την απώλεια παραγωγής ως αποτέλεσμα ακραίων καιρικών φαινομένων, είτε όταν το κάνει, καθυστερεί την καταγραφή του προβλήματος και τις αποζημιώσεις.

 

Ο κ. Καββαδάς υπενθυμίζει στον υπουργό ότι πρόσφατα αποφασίστηκε η καταβολή αντίστοιχων ενισχύσεων, ύψους  8,2 εκατ .ευρώ στους καπνοπαραγωγούς, 10,2 εκατ. Ευρώ στους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών, λόγω μειωμένης παραγωγής. Σημειώνει μάλιστα ότι είχε προηγηθεί η χορήγηση ενισχύσεων de minimis 42 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους στα Καλάβρυτα μετά από επίσκεψη του πρωθυπουργού.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα