Πέμπτη, 18/04/2024 | 03:29

Αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών Λευκάδας για το δάκο από Ευρωπαϊκούς πόρους ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

627 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/12/2018, 11:03 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Την καταβολή αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς της Λευκάδας από Ευρωπαϊκούς πόρους, για τις ζημιές που υπέστησαν οι εφετινές παραγωγές τους από το δάκο, ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

 

Ο βουλευτής σημειώνει ότι οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή ψεκασμό κατά του εντόμου, είχαν ως αποτέλεσμα την ραγδαία εξάπλωσή του, με συνέπεια να πληγεί ανεπανόρθωτα τόσο η παραγωγή όσο και η ποιότητα του λαδιού.

 

Ως εκ τούτου ζητά την αποζημίωση για τις απώλειες παραγωγής από το δάκο από Ευρωπαϊκούς πόρους δεδομένου ότι δεν προβλέπεται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

 

Όπως σημειώνει ο κ. Καββαδάς η ζημιά που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί – αγρότες επιδεινώνει την ήδη άσχημη οικονομική τους κατάσταση, οι οποίοι πέρα από την κατεστραμμένη παραγωγή, έχουν να αντιμετωπίσουν πάγιες υποχρεώσεις όπως οι αυξημένες εισφορές για τον ΕΛΓΑ – ΟΓΑ και γενικότερα την υψηλή φορολογία που έχει επιβληθεί στον κλάδο.

 

Παράλληλα ζητά από τον υπουργό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι ψεκασμοί να γίνονται κάθε χρόνο στο σωστό χρόνο και με τη σωστή συχνότητα, για να περιοριστεί το έντομο του δάκου και να προστατεύεται η παραγωγή.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα