Σάββατο, 31/07/2021 | 21:29

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΩΡΑ

362 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/12/2018, 11:10 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Καταδικάζουμε την απόλυση του 50% του εργατοτεχνικού προσωπικού από το έργο αποκατάστασης του ρωμαϊκού θεάτρου Νικόπολης και των δύο εργατοτεχνιτών από το έργο αναστήλωσης της Κασσώπης, τα οποία εκτελούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 με αυτεπιστασία από την ΕΦΑ Πρέβεζας.

Ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της ΕΦΑ Πρέβεζας επιλέγει, παρά τις πολύμορφες παρεμβάσεις του Σωματείου Εργαζομένων Άρτας, του Εργατικού Κέντρου, του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ και άλλων φορέων, να μην ανανεώσει τις συμβάσεις μεγάλου μέρους του εργατοτεχνικού προσωπικού, παρότι υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις και ενώ γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν μπορούν καν να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο αναπληρωτής προϊστάμενος της ΕΦΑ Πρέβεζας είναι η αδυναμία συνέχισης των ανασκαφικών εργασιών το χειμώνα, ζητήματα ασφάλειας εργοταξίου, οι περιορισμένοι πόροι. Ωστόσο τα επιχειρήματα αυτά είναι αναχρονιστικά και αποδεικνύουν την απροθυμία της διοίκησης να βρει μια λύση για την συνέχιση των υπαίθριων και λοιπών εργασιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπως συμβαίνει σε πάρα πολλά έργα που εκτελούν με αυτεπιστασία οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ.

Η πρακτική της απόλυσης των εργατοτεχνιτών τους χειμερινούς μήνες είναι απόλυτα αναχρονιστική και αντεργατική. Οι εργατοτεχνίτες είναι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι με ίσα δικαιώματα με το υπόλοιπο προσωπικό των έργων. Δεν επιτρέπεται να επιβαρύνονται ατομικά, εργασιακά και μισθολογικά από τις μεταβολές των καιρικών συνθηκών, τη στιγμή που υπάρχει μια σειρά από εργασίες που μπορούν να εκτελέσουν σε εσωτερικό χώρο αλλά και στο εργοτάξιο με τη λήψη απλών και κατοχυρωμένων σε πολλά έργα πρακτικών, όπως η τοποθέτηση στεγάστρων προστασίας από τη βροχή, η μέριμνα για την αποστράγγιση υδάτων κλπ. Με δεδομένη μάλιστα την υψηλή ανεργία του εξειδικευμένου προσωπικού, λόγω της λήξης των ανασκαφών στους μεγάλους οδικούς άξονες της περιοχής, η όποια απόλυση αυξάνει τον κίνδυνο οι εργαζόμενοι αυτοί να μην μπορέσουν να βρουν ξανά δουλειά αφού δεν θα έχουν πλέον τη μοριοδότηση της ανεργίας.

 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους συμβασιούχους εργατοτεχνίτες στην ΕΦΑ Πρέβεζας, χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και ζητάμε το άμεσο πάγωμα και την ανάκληση της απόλυσής τους.

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ εργαζομένων στο υπουργείο πολιτισμού

 

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ιδιωτικών υπαλλήλων –ανέργων Πρέβεζας

 

            ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ   εργαζομένων δημοσίου Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα