Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:02

Συνεδρίασε το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας

804 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2018, 2:18 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Στράτος Ιωάννου: «Υψηλός ο βαθμός ετοιμότητας και ο επαγγελματισμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων  στην περιοχή μας »

 

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών  Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Χιονοπτώσεις 2018- 2019».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και όλων των παριστάμενων φορέων για την ετοιμότητα  που επιδεικνύουν και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Τόνισε ότι ο καλός συντονισμός και η πρόληψη είναι η μόνη αποτελεσματική άμυνα απέναντι στα προβλήματα που προκύπτουν ιδιαιτέρως λόγω της όλο και πιο συχνής εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων. Τόνισε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία  της Περιφέρειας με τους Δήμους αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος για τη μεγάλη συμμετοχή στη σύσκεψη και τον βαθμό ετοιμότητας στην περιοχή μας, ενώ ο Διοικητής Π.Υ. Ηπείρου  κ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι είναι άριστη η συνεργασία με την Περιφέρεια και ότι την θερινή περίοδο είχαμε τις λιγότερες καμμένες εκτάσεις τα τελευταία 15 χρόνια, λόγω της άμεσης παρέμβασης, παρά τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που σημειώθηκαν εξαιτίας της ανομβρίας.

 

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο Διοικητής Π.Υ. Ηπείρου  κ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Π. Σαραμπασίνας, ο Αντιδήμαρχος Δ. Ζηρού κ. Α. Γιολδάσης, αντιδήμαρχος Πάργας κ. Πασχοδήμας Γεράσιμος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι  κ. Κ. Κωτσαντής και Γ. Ζάκας, ο προϊστάμενος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Α. Σεϊτανιώτης, και οι υπεύθυνοι των γραφείων Πολιτικής Προστασίας δήμου  Πρέβεζας & Πάργας, οι επικεφαλής των Π.Υ. Πρέβεζας, Φιλιππιάδας & Πάργας, ο νέος Δ/ντης Αστυνομίας Πρέβεζας κ. Πάρις Νίκου, ο νέος Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Π κ. Βασίλης Κορμέντζας, ο κ. Δημήτρης Παππάς, εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου,  εκπρόσωποι των Λιμενικών Αρχών, της Αεροδρομίου Ακτίου, της Εγνατίας Οδού, της ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΥΑ Πρέβεζας, του ΟΠΕΚΕΠΕ, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, του ΕΚΑΒ, της του ΤΟΕΒ Αχέροντα, Καναλακίου, της Πρωτοβάθμιας, της ΛΕΚ Πρέβεζας, κ.α.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα