Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:53

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Φώτα ομίχλης» του Απόστολου Τάσση

1624 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/11/2018, 11:31 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Νικόλαος Κονεμένος»  του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου, η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Απόστολου Τάσση με τίτλο «Φώτα ομίχλης».

Σε μία άρτια οργανωμένη παρουσίαση, την επιμέλεια της οποίας είχαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, οι εκδόσεις Γαβριηλίδης και το Βιβλιοπωλείο Κύκλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την συγγραφική ικανότητα του Απόστολου Τάσση, ο οποίος έχοντας το άγχος και το φόβο του ανθρώπου που πρώτη φορά γράφει ,όπως ο ίδιος είπε , έγραψε το βιβλίο αυτό για την Πρέβεζα, θέλοντας να αποκαταστήσει κάποια πράγματα της ιστορίας. τα οποία τον ενοχλούν για αυτή τη πόλη.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους η Βιβή Σολωμονίδου έκανε μία σύντομη αναφορά στο βιβλίο λέγοντας πως «ο συγγραφέας διηγείται ιστορίες και όνειρα που πλέκονται με τρυφερότητα, κάνοντας  την ίδια στιγμή το αδύνατο δυνατό, το απρόσμενο προβλέψιμο και το αδιανόητο καταληπτό. Μεταφέρει την χαρά και την αγωνία του πραγματικού κόσμου, αλλά και αυτή των ονείρων, μπολιασμένα με την σαγήνη και την ευαισθησία ενός ντόπιου ψαρά που ξέρει να κρατά όνειρα και πραγματικότητα σε μία εξαιρετική ισορροπία. Πέντε όνειρα, ένα παζλ … το ένα συμπληρώνει το άλλο και όλα μαζί μας δίνουν μία ιστορία.»

Το βιβλίο προλόγισε ο Δικηγόρος Δημήτρης Μουστακάτος, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τους οργανωτές της παρουσίασης, αλλά και τον συγγραφέα για την τιμή που του έκαναν, δίνοντας του με τον τρόπο αυτό την ευκαιρία να γνωρίσει την όμορφη, όπως τη χαρακτήρισε, πόλη της Πρέβεζας, ενώ ευχήθηκε στον Απόστολο Τάσση κάθε επιτυχία.

Ο κ. Μουστακάτος  αναφέρθηκε στην συμβολική διάσταση που είχε το βιβλίο στον ίδιο και έπλεξε το εγκώμιο του συγγραφέα λέγοντας πως «ο Απόστολος Τάσσης με το τίτλο του βιβλίου κυριολεκτεί. Άνοιξε φώτα ομίχλης και πέρασε μέσα από ανασφάλειες, φόβους, αναστολές που καθέναν από εμάς μας κρατούν καθηλωμένους. Δεν έμεινε καθηλωμένος στο φόβο του αλλά πέρασε απέναντι στη δημιουργική του πλευρά.  Με το έργο αυτό ο Απόστολος Τάσσης έθεσε και πάλι την Πρέβεζα ως μέλος της Λογοτεχνικής ιστορίας του τόπου και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και για την Λογοτεχνία και για την τοπική κοινωνία. Με την συγγραφική του ιδιότητα ήρθε και θα μείνει στη λογοτεχνική παράδοση του τόπου μας και της τοπικής κοινωνίας.»

Για τη δομή και το θέμα του βιβλίου μίλησε η συγγραφέας και ποιήτρια Άννα Αφεντουλίδου, η οποία στη συνέχεια έθεσε τις δικές της ερωτήσεις στον συγγραφέα. Το βιβλίο όπως τόνισε η κ. Αφεντουλίδου παρακολουθεί, με έναν ιδιόμορφο τρόπο, την πορεία ενηλικίωσης ενός παιδιού στην Πρέβεζα της μεταπολεμικής εποχής, με τις δυσκολίες, τη φτώχεια τις συγκρούσεις, τις μικρό και μακρό περιπέτειες του τόπου και των ανθρώπων της. Μιλά για το ρόλο που έπαιξαν πέντε όνειρα για να αλλάξει την οπτική του ο αφηγητής για τον κόσμο.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Δώρα Μπάλλα.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ο συγγραφέας συνομίλησε με τους αναγνώστες και υπέγραψε βιβλία.

 

 

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ MYPREVEZA.GR

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα