Τρίτη, 30/11/2021 | 19:49

Κώστας Μπάρκας: «Είναι κοινή αποδοχή ότι υπήρξε σκάνδαλο στην αγορά φαρμάκων»

520 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/11/2018, 4:54 μμ | 0 σχόλια

 

«Είναι κοινή αποδοχή ότι υπήρξε σκάνδαλο στην αγορά φαρμάκων. Αυτό το λένε όλες οι πολιτικές δυνάμεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» του Open TV, με αφορμή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία. Μαζί στο πάνελ ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, και το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. , Νίκος  Σοφιανός.

Παράλληλα, ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε «Όπως ξέρετε τα προηγούμενα χρόνια, όταν είχαν τεθεί σε συζήτηση στη Βουλή οι τυχόν ευθύνες που μπορούσαν να υπάρχουν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τότε να σας θυμίσω ότι υπήρχε πόρισμα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που έλεγε ότι δεν υπάρχει  καμία ένδειξη για παράνομες πράξεις» και συμπλήρωσε «τώρα έχουμε δυο καταδικασμένους ανθρώπους, τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Μαντέλη, καθώς και έναν άνθρωπο στην φυλακή με ενδείξεις για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Άρα, η συζήτηση πρέπει να γίνεται σε αυτή τη βάση, δηλαδή της απόδοσης ευθυνών».

Σε ό,τι αφορά στην έναρξη των εργασιών της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-ΠΓΔΜ για τα εκπαιδευτικά και ιστορικά θέματα, ο Κώστας Μπάρκας είπε «Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι υποχρεωτικό να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στα βιβλία των Σκοπιανών, ώστε από το επόμενο σχολικό έτος κανένα σχολικό εγχειρίδιο να μην περιέχει αλυτρωτικές αναφορές» και πρόσθεσε «Δυστυχώς, η Ν.Δ. δεν έχει μελετήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πιάστηκε από  μια ακραία ρητορική μέσα στο κόμμα της, υιοθετώντας τη γραμμή του ΛΑ.Ο.Σ. του 2008 και λέγοντας «όχι» σε όλα. Γιατί, δεν τη συμφέρει η Συμφωνία αυτή, η οποία κινείται στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής».

Ερωτηθείς για τη δυνατότητα επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, χωρίς τη κοινοβουλευτική στήριξη των ΑΝ.ΕΛΛ., ο Κώστας Μπάρκας απάντησε « Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή για να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Ή να το πω διαφορετικά : εάν οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σέβονταν την ιστορία τους, θα ψήφιζαν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

 

΄

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα