Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:49

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

882 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/11/2018, 1:31 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

ΠΡΟΣ: κ. ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΘΕΜΑ: “ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ”

 

Στον κατάλογο με βάση τη νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών της χώρας με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι Τοπικές κοινότητες του Δήμου μας, αλλάζουν χαρακτηρισμό ή να εξαιρούνται από τον κατάλογο των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα και άρα να οδηγούνται σε δυσμενέστερο επίπεδο σε ότι αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις κλπ,

Για τον λόγο αυτό εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας και την έντονη διαμαρτυρία μας καθώς:

α. Πρόκειται για αποφάσεις που όχι μόνο δεν διασφαλίζουν τη δίκαιη και αντικειμενική οριοθέτηση όπως θα έπρεπε να συμβαίνει, αλλά προκαλούν τεράστια και κατάφωρη αδικία σε βάρος κατοίκων Τ.Κ. του Δήμου μας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα.

β. Με βάση τη νέα οριοθέτηση οι κάτοικοι και κυρίως οι κατ’ επάγγελμα αγρότες χάνουν το δικαίωμα να λαμβάνουν εξισωτικές αποζημιώσεις, ειδικά επιδόματα, αλλά και πρόσθετη μοριοδότηση σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Από την νέα οριοθέτηση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών πλήττονται οι Τοπικές Κοινότητες: Άγιος Γεώργιος, Γυμνότοπος, Δρυόφυτο, Κερασώνας, Ριζοβούνι, Ρωμιά και Θεσπρωτικό.

Προκαλεί βεβαίως μεγάλη εντύπωση και εγείρει ερωτηματικά, το γεγονός ότι οι επιστήμονες που μελέτησαν την περιοχή ΔΕΝ διαπίστωσαν τις άσχημες κλιματολογικές συνθήκες και ενήργησαν επί τα χείρω στην διαμόρφωση του νέου καταλόγου, καθώς όχι μόνο οι παραπάνω Τ.Κ. αλλά και άλλες πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στον κατάλογο των μειονεκτικών περιοχών.

Οι κάτοικοι των Τ.Κ. που πλήττονται από αυτή την εξέλιξη και προσπαθούν να αντιπαρέλθουν κάθε δυσκολία προκειμένου να παραμείνουν στα χωριά τους και να κρατήσουν ζωντανό τον τόπο μας, αλλά και η δημοτική αρχή, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις και τις εξηγήσεις των μελετητών.

Κι επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι τελείται μία μεγάλη αδικία σε βάρος κατοίκων του Δήμου μας, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση την έντονη αντίθεσή μας και ζητάμε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, να ενσκήψει προσωπικά πάνω από το συγκεκριμένο ζήτημα και να συνδράμει στην κατεύθυνση μίας δίκαιης λύσης.

 

Σε περίπτωση που δεν εισακουστούμε, θ’ αντιδράσουμε με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο.

 

Παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργού για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση

 

Νικόλαος Καλαντζής

 

Ο Δήμαρχος Ζηρού

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα