Τρίτη, 16/04/2024 | 15:28

Δεσμεύτηκε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, για το έργο “Επισκευή κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας»

895 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/11/2018, 4:17 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Την δέσμευση πίστωσης ποσού ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000,00€), συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης ΦΠΑ σε βάρος του Προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου 2014ΣΕ57000001 της ΣΑΕ570 για τη χρηματοδότηση του έργου: «Επισκευή κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας», ενέκρινε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. Δ20/οικ.2326/Φ.40/Μ απόφασή του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το αίτημα χρηματοδότησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, και η σχετική μελέτη του έργου, η οποία εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας, είχε κατατεθεί με αρ. πρωτ. 1696/05-10-2017 έγγραφο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Πρέβεζας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016

Το έργο προβλέπει:

  • Παρεμβάσεις στο παραλιακό λιθόκτιστο μέτωπο, το οποίο θα αποκατασταθεί με τοποθέτηση σακολίθων από σκυρόδεμα και απόφραξη των οπών, που έχουν δημιουργηθεί από την αφαίρεση των λίθων του λιθόκτιστου μετώπου, καθώς και η κατά περίπτωση πλήρωση των κενών με ύφαλο σκυρόδεμα.
  • Θα κατασκευαστεί «πέτασμα» με εισπιεζόμενο αμμοτσιμέντο.
  • Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο, θα αποκατασταθεί πλήρως ο πεζόδρομος.
  • Τέλος, θα κατασκευαστεί η ανωδομή του κρηπιδώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα και προβλέπεται κατασκευή (εξέδρα) σε πρόβολο για την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, η οποία θα φέρει όλες τις απαραίτητες για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση εργασίες.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση χρηματοδότησης του έργου, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και αναγκαίο έργο το οποίο θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης, και ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όσο και σύσσωμο το Δ.Σ. καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την συντονισμένη προσπάθεια στην υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας σε ένα πρόβλημα το οποίο αποτελούσε επιτακτική και άμεση ανάγκη και τις δραστηριότητες τόσο του λιμένα όσο και για την καθημερινότητα της ίδιας της πόλης μας.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα