Πέμπτη, 18/04/2024 | 10:39

1,5 εκατ. ευρώ για την επισκευή των κρηπιδωμάτων του λιμανιού της Πρέβεζας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

1126 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/10/2018, 5:12 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Τη χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή  κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας» του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, ενέκρινε με σημερινή απόφασή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα,  το έργο αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (από Δικαστικό Μέγαρο έως προβλήτα Ferry Boat) μήκους περίπου πεντακοσίων μέτρων.

Πρόκειται, αναμφισβήτητα,  για ένα σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο θα αναβαθμίσει και θα εκσυγχρονίσει  το λιμάνι της Πρέβεζας, καθιστώντας το περισσότερο ασφαλές και λειτουργικό, ενώ, παράλληλα, θα τονώσει την τουριστική του κίνηση και, κατά συνέπεια, θα δώσει επιπλέον ευκαιρίες για τη συνολική ανάπτυξη της πόλης.

Σημειώνεται, ότι για  την ένταξη του ανωτέρω έργου στο Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προηγήθηκε μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας τον Δεκέμβρη του 2017 και, ακολούθως, υποβλήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για χρηματοδότηση.

 

Πιο συγκεκριμένα:

  • θα γίνουν παρεμβάσεις στο παραλιακό λιθόκτιστο μέτωπο, το οποίο θα αποκατασταθεί με τοποθέτηση σακολίθων από σκυρόδεμα και απόφραξη των οπών, που έχουν δημιουργηθεί από την αφαίρεση των λίθων του λιθόκτιστου μετώπου, καθώς και η κατά περίπτωση πλήρωση των κενών με ύφαλο σκυρόδεμα.
  • Θα κατασκευαστεί «πέτασμα» με εισπιεζόμενο αμμοτσιμέντο.
  • Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο, θα αποκατασταθεί πλήρως ο πεζόδρομος.
  • Τέλος, θα κατασκευαστεί η ανωδομή του κρηπιδώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα και προβλέπεται  κατασκευή (εξέδρα) σε πρόβολο για την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, η οποία θα φέρει όλες τις απαραίτητες για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση εργασίες.

 

Ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: « Σε συναντήσεις που είχα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζη, και τον Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Μπαΐλη, το προηγούμενο διάστημα, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο λιμάνι της Πρέβεζας και προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους παρέμβασης για να αποκατασταθούν τα προβλήματα που υπήρχαν, ώστε να γίνει ασφαλές και λειτουργικό. Γι’ αυτό και  εγκρίθηκε από τον κ. Σπίρτζη χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Μ’ αυτό τον τρόπο, θα γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στο λιμάνι της Πρέβεζας, περιορίζοντας την επικινδυνότητα και αυξάνοντας την προσβασιμότητά του.

Επίσης, αυτά τα χρήματα θα πέσουν στην «πραγματική» οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σπίρτζη για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που έδειξε, προκειμένου να πάρει «σάρκα και οστά» ένα έργο πνοής για την πόλη της Πρέβεζας».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα