Τρίτη, 16/04/2024 | 21:33

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018 «Πνοές Ανέμων»

908 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/10/2018, 3:06 μμ | 0 σχόλια

 

 

Στόχος της φετινής δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός» είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του. Κεντρικός άξονας είναι η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά. Από την κίνηση του αέρα δημιουργείται ο άνεμος, ο οποίος έδωσε ώθηση στην εξέλιξη του πολιτισμού, καθώς συνδέθηκε με την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία, το εμπόριο και τη ναυσιπλοΐα, την καθημερινή ζωή και τις τέχνες, τη λατρεία, τα ήθη, τα έθιμα και τις λαϊκές παραδόσεις. To 2017 εγκαινιάστηκε η τελευταία θεματική, αυτή του «αέρα» με την οποία εφέτος ολοκληρώνεται η εφαρμογή των θεματικών δράσεων και σηματοδοτεί το “κλείσιμο” της εκστρατείας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στο πλαίσιο συμμετοχής της, στην επικοινωνιακή δράση «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018: Πνοές Ανέμων» πρόκειται να υλοποιήσει στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου εκπαιδευτική δράση για μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο Ήχοι Αρχαίων στο πλαίσιο φιλοξενίας της ομώνυμης περιοδικής έκθεσης στην Αίθουσα Πολλαπλών δράσεων του Μουσείου. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και θα παραμείνει, καταρχήν, στο Μουσείο έως τις 18 Νοεμβρίου 2018.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τη σημασία της μουσικής στην αρχαία Ελλάδα και να αντλήσουν πληροφορίες για τα αρχαία μουσικά όργανα, με τη βοήθεια ανακατασκευασμένων αρχαίων μουσικών οργάνων τα οποία θα φιλοξενούνται στην έκθεση, τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού καθώς και της θεματικής ξενάγησης σε τμήμα της μόνιμης έκθεσης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης. Η δράση θα επικεντρωθεί στην κατηγορία των πνευστών μουσικών οργάνων.

Επικοινωνία για συμμετοχή:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας
τηλ. 2682089890, Δήμητρα Παπακώστα, Γεωργία Πεταρούδα, Αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα