Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:29

Ενθουσιασμένοι από το νομό Πρέβεζας έφυγαν οι Ολλανδοί bloggers διακοπών

914 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/10/2018, 4:09 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για 8 ημέρες (22 -29 Σεπτεμβρίου) φιλοξένησε και ξενάγησε το δημοφιλή Ολλανδό δημοσιογράφο-blogger Paul Van Bodengraven και το συνεργάτη του, οι οποίοι απευθύνονται σε δεκάδες Ολλανδικά blogs, στο νομό Πρέβεζας, δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά τις ομορφιές και τις δυνατότητες διακοπών που προσφέρει  η περιοχή μας. Ενθουσιασμένοι, προτείνουν μια σειρά από δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης και ψηφίζουν ανεπιφύλακτα προορισμό Ήπειρο και Πρέβεζα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς ενεργειών φιλοξενίας που οργανώνει  η Περιφέρεια Ηπείρου υπό την καθοδήγηση του Στράτου Ιωάννου, θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Ηπείρου και οι οποίες συμβάλλουν στην εξασφάλιση διεθνούς δημοσιότητας με το ελάχιστο δυνατό κόστος, καθώς και στην άμεση προσέλκυση επισκεπτών.  

 

 

Στο κείμενο που δημοσιεύουν, σε τουριστικό blog που συμβουλεύει για την επιλογή προορισμού διακοπών,  αναφέρουν: «Οι περισσότεροι τουρίστες γνωρίζουν το όνομα της πόλης της Πρέβεζας μόνο από το αεροδρόμιο. Είναι ο τόπος όπου προσγειώνεστε για διακοπές στο ελαφρώς νοτιότερο νησί της Λευκάδας ή στο βορειότερο θέρετρο της Πάργας. Και με αυτό χάνουν πολλά, γιατί η Πρέβεζα δεν είναι μόνο μια ζεστή, μικρή πόλη που έχει ακόμα, αυθεντική ατμόσφαιρα. Βρίσκεται σε μια χερσόνησο με νερό από τις δύο πλευρές και δίπλα στη  μεγαλύτερη αμμώδη παραλία της Μεσογείου και, η Πρέβεζα έχει τα πάντα να προσφέρει σε όλους όσους θέλουν να είναι ενεργοί στο νερό. Ας πάμε, λοιπόν, στην Πρέβεζα!»

(Βλέπε κείμενο: https://verkeersbureaus.info/contributors/2018/09/30/122042-ontdek-het-griekse-preveza-vanaf-het-water/)

Κατά την περιήγηση τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική γαστρονομία και να εντυπωσιαστούν από την ποιότητα και την γεύση των αλιευμάτων Αμβρακικού και Ιονίου στα τοπικά εστιατόρια. Μάλιστα, στην κρουαζιέρα τους με παραδοσιακό σκάφος στον Αμβρακικό ψάρεψαν και οι ίδιοι, ενώ είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το δρόμο των δελφινιών!
Ιδιαίτερα εντυπωσιάστηκαν από τη διαδρομή τους μέσα στα νερά του Αχέροντα τόσο με τα πόδια, όσο και με βάρκα. Η σπάνια εμπειρία της επαφής με το νερό πλαισιώνεται ιδεωδώς από το μυθολογικό περιεχόμενο του ποταμού. Τέλος, απόλαυσαν τις μοναδικές παραλίες που κείνται ανάμεσα στην Πάργα και την Πρέβεζα και που προσφέρουν την αίσθηση στους επισκέπτες, ότι βρίσκονται στο δικό τους κομμάτι ιδιωτικής παραλίας! Η εμπειρία της Πρέβεζας θα τους μείνει αξέχαστη ενώ το παράδειγμά τους αναμένεται να ακολουθήσουν πολλοί αναγνώστες τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα