Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:38

Τηλεοπτική πρόσβαση στους κατοίκους των «λευκών περιοχών» του Ν. Πρέβεζας

809 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/09/2018, 12:24 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με ευρεία πλειοψηφία «πέρασε» από το Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας»,  το απόγευμα της Τρίτης (11/9).

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. και ΔΗ.ΣΥ, «παρών» δήλωσαν η Ν.Δ., το Κ.Κ.Ε., το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισε η Χ.Α..

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο διορθώνει  μία από τις παθογένειες του παρελθόντος και πιο συγκεκριμένα τη στρεβλή μετάβαση στο ψηφιακό σήμα, η οποία έγινε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις  μ’ έναν τρόπο αδιαφανή και αναποτελεσματικό.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα τηλεοπτικής πρόσβασης στους μόνιμους κάτοικους των λεγόμενων «λευκών περιοχών», που δεν έχουν «σήμα», μέσω της προμήθειάς τους με  κουπόνι των 110 ευρώ, το οποίο θα εξαργυρώνουν στον πάροχο της επιλογής τους για την απόκτηση εξοπλισμού που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. 

 

Το νομοσχέδιο αφορά 3.500 οικισμούς και 411.000 συμπολίτες μας.  Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων περιοχών του Νομού Πρέβεζας έχουν δικαίωμα της ανωτέρω επιδότησης:

Δήμος Πρέβεζας: Δ.Ε. Ζαλόγγου: Ριζά, Χειμαδιό και Δ.Ε. Λούρου: Αλώνι, Άνω Κοτσανόπουλο.

Δήμος Ζηρού: Δ.Ε. Ανωγείου: Αγία Παρασκευή, Βαθύ, Γεροπλάτανος, Γκούρα, Γοργόμυλος, Δρυμώνας, Μαρκάτες, Χαλίκια.

Δ.Ε. Θεσπρωτικού: Ριζοβούνι.

Δ.Ε. Φιλιππιάδας: Άγιος Γεώργιος, Γωνιά, Δρυόφυτο, Κλεισούρα, Παιδόπολη Ζηρού.

Δήμος Πάργας: Δ.Ε. Πάργας: Τρίκορφο.

Δ.Ε. Φαναρίου: Χόχλα, Βουβοπόταμος.

 

Ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας,  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο ψηφιακός αποκλεισμός χιλιάδων νοικοκυριών  ανήκει, πλέον, στο παρελθόν, γιατί αυτή η κυβέρνηση είχε την πολιτική βούληση να εξασφαλίσει καθολική τηλεοπτική κάλυψη.

Έτσι, σε κάθε γωνιά του Νομού Πρέβεζας, ακόμη και στον πιο απομακρυσμένο οικισμό, η πρόσβαση όλων των μόνιμων κατοίκων στο αγαθό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας γίνεται πράξη.

Σ’ αυτή τη κατεύθυνση, το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε, με αμείωτη ένταση,  την υλοποίηση πολιτικών με ξεκάθαρο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα