Τρίτη, 15/06/2021 | 09:24

Στο «χωριό των τεχνών» τον Τσόπελα  Πραμάντων, συνεχίζεται η Οδύσσεια… του Σμιλευτή χρόνου

527 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/09/2018, 7:26 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

 

Μετά το ταξίδι του στο μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα μέρος της έκθεσης Εικαστικών και Φωτογραφίας των   Δημήτρη Μπέκα και Βασίλη Γκίζα θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο «ΑΝΑΒΑΣΗ » από 6 Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος του χρόνου.

Η μία τέχνη διεισδύει εποικοδομητικά στην άλλη. Χρώματα και γεωμετρικά σώματα γίνονται ένα. Φωτογραφίες και σμιλευμένα από τη θαλασσινή αλμύρα  και τον χρόνο συντρίμμια που ξέβρασε το κύμα αποκτούν ενιαία εικαστική έκφραση. Η δημιουργική παρέμβαση των καλλιτέχνων συναντάται με την αισθητική διαβρωτική παρέμβαση του χρόνου σε μία γονιμοποιητική διασταύρωση.

 

Το παρελθόν και το παρόν τέμνονται ως αλληλοσυμπληρούμενη μορφή μιας νέας εικόνας , όπου συνυπάρχουν η άγρια νοσταλγική ομορφιά της φθοράς με την εμπνευσμένη φρεσκάδα της αναζωογονητικής όσμωσης σε μια προσπάθεια προσέγγισης της έννοιας  το τι σημαίνει να είσαι κάτω από την σμίλη του αμείλικτου χρόνου

Τίτλος της έκθεσης

            -Ο ΣΜΙΛΕΥΤΗΣ ΧΡΟΝΟΣ-

Οι συντελεστές

                   Μπέκας Δημήτρης –Εικαστικά

                   Γκίζας Βασίλης –Φωτογραφία  

 

 Σύντομα Βιογραφικά

-Μπέκας Δημήτρης  Εικαστικός (Μέλος του εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ) με συνεχή παρουσία στα εικαστικά δρώμενα της πόλης και της πατρίδας μας  από το 1982 μέχρι και σήμερα με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, έχει επιμεληθεί τα σκηνικά και τις αφίσες για πολλές θεατρικές παραστάσεις και έχει φιλοτεχνήσει πολλά εξώφυλλα για βιβλία . Έχει διατελέσει επί  σειρά ετών μέλος της Πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας .

-Γκίζας Βασίλης  φωτογραφίζει από το 1980 (Μέλος  της ΕΦΕΠ και της Κ.Λ.Πρέβεζας) .Έχει εργαστεί σαν φωτορεπόρτερ επί σειρά ετών με πολλές δημοσιεύσεις στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο .Πρόσφατη δημοσίευση στο ΒΗΜΑgazino  1/4/2018 –Λαλιμπέλα στην Ιερουσαλήμ της Αφρικής. Πρώτη ατομική έκθεση 6/1995 ,πρόσφατη 13-22/ 6/2018 LALIBELA –Άδολες Ματιές ,στις μέρες φωτογραφίας ΑΡΤΑ 2018. Συνεχείς η συμμετοχή του σε διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις. Έχει διατελέσει επί  σειρά ετών μέλος της Πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας .

 

                                 

               

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα