Πέμπτη, 29/07/2021 | 08:15

Ξεκίνησε από το ΔΛΤ Πρέβεζας η διαδικασία μεταφοράς των κυβόλιθων του Λιμένα Πρέβεζας

687 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/09/2018, 1:35 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ξεκίνησε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 το πρωί, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας η διαδικασία μεταφοράς των κυβόλιθων (μπλόκια) από το λιμάνι της Πρέβεζας.  Σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν περίπου τα 2/3 των κυβόλιθων από την πλευρά του Λούνα πάρκ έως και το τέρμα του αλιευτικού καταφυγίου.

Οι κυβόλιθοι θα μεταφερθούν σε ασφαλές τμήμα της ανατολικής προβλήτας με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή αυτής.

Στον χώρο που θα απελευθερωθεί θα ακολουθήσουν εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού με σκοπό αποδοθεί στο κοινό, να αποκτήσει χρηστικότητα, ασφάλεια, και λειτουργικότητα ξανά το συγκεκριμένο σημείο.

 

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρης Κατσιπανέλης μιλώντας στο www.tomistinenimerosi.gr (ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση) .gr τόνισε :

 

»Μετά από πολλά χρόνια προχωράμε στην απομάκρυνση των τεράστιων κυβόλιθων από το Λιμάνι της πόλης μας, ώστε να καθαρίσει ο χώρος που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τίποτε άλλο. Ήταν μεγάλη ευκαιρία γιατί ήταν οι γερανοί για τις ανεμογεννήτριες, επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη των γερανών και κλείσαμε μια συμφωνία για την μεταφορά του μεγαλύτερου τμήματος από τα μπλόκια, το οποίο θα πάει στην ανατολική προβλήτα και θα αποθηκευτούν εκεί περιμένοντας το έργο. »

Το έργο μεταφοράς των κυβόλιθων θα διαρκέσει περίπου 15 ημέρες, εκτός απροόπτου καθώς από την πρώτη κιόλας ημέρα αντιμετωπίστηκαν προβλήματα (το πρώτο κομμάτι κόπηκε στη μεταφορά) τα οποία μπορεί να καθυστερήσουν την όλη επιχείρηση. Να θυμίσουμε ότι έχουν κατατεθεί σχετικές προτάσεις με τη μεταφορά του Πάρκινγκ από το σημείο που βρίσκεται σήμερα, προς την πλευρά του Λιμανιού που θα απελευθερωθεί (μιλάμε για μεγάλη έκταση) από τους κιβόλιθους (μπλόκια) και δημιουργία στον υπάρχοντα χώρο που σήμερα είναι χώρος στάθμευσης, χώρος πρασίνου και αναψυχής.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα