Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:14

Το Σάββατο η Λευκή Νύχτα την Κυριακή η γιορτή της Σαρδέλας στην Πρέβεζα

906 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/08/2018, 1:19 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Με εντυπωσιακό τρόπο η πόλη της Πρέβεζας θα αποχαιρετήσει τον Αύγουστο προσδοκώντας να προσφέρει με τη Λευκή Νύχτα και τη γιορτή της Σαρδέλας ένα αξέχαστο διήμερο στους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της.

Ειδικότερα μια παράδοση χρόνων για την ευρύτερη περιοχή , η γιορτή της Σαρδέλας, θα αναβιώσει και φέτος στο λιμάνι της Πρέβεζας την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 9:30 το βράδυ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σαρδέλα στα κάρβουνα, άφθονο κρασί και σαλάτα ενώ θα διασκεδάσουν με παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα με τους Αποστόλη Βαγγελάκη, Γιώργο Καψάλη, Σταυρούλα Δαλιάνη, Γιώργο Μαρινάκη , Δάμωνα Ρουτσάκο και Αποστόλη Σόφη.

Τη βραδιά θα ανοίξουν τα χορευτικά Σύνδεσμος “Εν Αθήναις Σεριφίων”, “Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας” , “Χορευτικό Χαλάστρας” Δήμου Δέλτα , ,Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζα και το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πρέβεζας.

Η γιορτή της Σαρδέλας εδώ και 4 περίπου δεκαετίες αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή της Πρέβεζας και ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα αναδεικνύοντας τους στενούς δεσμούς των κατοίκων της με την αλιεία.

Προσελκύει δε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών οι οποίοι απολαμβάνουν τα παραδοσιακά εδέσματα συμμετέχοντας στην όμορφη γιορτή μέχρι το πρωί.

Μια μέρα νωρίτερα το Σάββατο το Σάββατο 25 Αυγούστου τη Λευκή Νύχτα διοργανώνουν και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος ιστορικού κέντρου και ο Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας με τη στήριξη του Δήμου Πρέβεζας

Το Σάββατο τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι πολύ αργά το βράδυ ενώ σε κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρου και της παραλίας θα υπάρχουν πολιτιστικά δρώμενα με κεντρική εκδήλωση τη συναυλία των Monsieur Minimal – Electronic live project  Support Κώστας – Ορφέας Γενιάς, Πάνος Ντάλλας, φιλοδοξώντας να ανεβάσουν το κέφι και την χαρά στα ύψη!

Μάλιστα στην Πρέβεζα θα βρίσκονται από το Σάββατο και τα συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν στην γιορτή της Σαρδέλας και θα χορέψουν (μαζί με το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας και τον Χορευτικό Όμιλο Πρέβεζας )στην Πλατεία των δικαστηρίων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα