Σάββατο, 23/01/2021 | 09:19

Συνάντηση του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ του ΕΚΑΒ

505 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/08/2018, 5:58 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του ΕΚΑΒ  κ. Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο και τον Αντιπρόεδρο κ. Μιλτιάδης Μυλωνά συναντήθηκε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, με τους οποίους συζήτησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βασιλικής  με το μοναδικό και πεπαλαιωμένο ασθενοφόρο που διαθέτει και της έλλειψης επάρκειας οδηγών του οχήματος.

Ο κ. Καββαδάς έθεσε στον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνά την επιτακτική ανάγκη να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας της Νοτίου Λευκάδας με νέο σύγχρονο ασθενοφόρο όχημα, καθώς το ασθενοφόρο που έχει αυτή τη στιγμή, λόγω παλαιότητας και πολλαπλών μηχανικών προβλημάτων,  τις περισσότερες φορές ακινητοποιείται και η διακομιδή των ασθενών καθίσταται αδύνατη.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη για επιπλέον οδηγούς ασθενοφόρου οχήματος, καθώς αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο δύο στο Κ.Υ Βασιλικής αδυνατώντας να καλύψουν  τις ανάγκες σε 24ωρη βάση.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής οι ανάγκες διακομιδών στην περιοχή της Νοτίου Λευκάδας είναι μεγάλες και ότι το Κέντρο Υγείας Βασιλικής τους καλοκαιρινούς μήνες εκτός των κατοίκων εξυπηρετεί χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Και αυτό όπως σημείωσε γιατί στη Νότια  Λευκάδα βρίσκονται οι παγκοσμίου φήμης παραλίες Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί και η παραλία του Γιαλού που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών ολόκληρου του νησιού, όπως επίσης και στο γεγονός ότι στην περιοχή της νοτίου Λευκάδας υπάρχει σημαντική δραστηριότητα θαλάσσιων σπορ και είναι ανάγκη να υπάρχει κάλυψη σε περιπτώσεις διακομιδών. Επίσης, θα λειτουργήσει σε λίγους μήνες το τουριστικό αγκυροβόλι Βασιλικής, όπου θα ελλιμενίζονται πάνω από 90 σκάφη.

Επιπροσθέτως ο κ. Καββαδάς συζήτησε διεξοδικά το θέμα δημιουργίας  Σταθμού ΕΚΑΒ στη Νότια Λευκάδα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής, κατόπιν συνεννόησης με το ΕΚΑΒ Ηπείρου, στο οποίο υπάγεται η Λευκάδα.

Ο κ. Καρακατσιανόπουλος όσο και ο  κ. Μυλωνάς διαβεβαίωσαν τον βουλευτή  ότι θα εξετάσουν το ζήτημα για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στη Βασιλική, αναγνωρίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει  τις ανάγκες της περιοχής.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα