Παρασκευή, 19/04/2024 | 01:16

Πρέβεζα : Η Μαρία Αλεξάνδρου (υψίφωνος) στους Νέους της Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής!

1255 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/08/2018, 1:40 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ύστερα από τη διήμερη ακρόαση νέων καλλιτεχνών για το πρόγραμμα της ΕΛΣ Οι Νέοι της Όπερας, η επιτροπή ακροάσεως κατέληξε στα παρακάτω αποτελέσματα:
 
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Σμέρου Άννα-Αναστασία, υψίφωνος
Αλεξάνδρου Μαρία, υψίφωνος
Σπανού Ιουλία, μεσόφωνος
Μποτώνη Κατερίνα, μεσόφωνος
Ταρνανάς Μαρίνος, βαρύτονος
Παπαδάκης Γεώργιος, βαθύφωνος
ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΑ ΜΕΛΗ
Καλογριδάκης Χρυσόστομος
Τσιμιδάκη Αιμιλία
Κοκόση Λιάνα
Τα επιλαχόντα μέλη θα λάβουν μέρος κανονικά σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία, τα σεμινάρια και τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα του προγράμματος. Στις παραγωγές μπορούν να λάβουν μέρος ως αναπληρωτές (cover) των ρόλων που αφορούν τη φωνή τους, χωρίς το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις παραστάσεις, εκτός αν παραστεί ανάγκη.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2017 με στόχο να δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία εντός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής νέοι καλλιτέχνες που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους (διπλωμα μονωδίας) και βρίσκονται στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους διαδρομής.
Με την επιτυχία της αυτή η Μαρία Αλεξάνδρου από την Πρέβεζα (κόρη της Αγαθής Γιάπρου και του Παύλου Αλεξάνδρου) ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη σταδιοδρομία της στο χώρο της Όπερας και γενικότερα της κλασικής μουσικής. Οι νέοι της Λυρικής Σκηνής θα συμμετέχουν σε συναυλίες και σε έως και τρεις παραγωγές Όπερας και Μουσικού Θεάτρου της ΕΛΣ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα