Πέμπτη, 18/04/2024 | 09:33

2,3 εκατ. ευρώ από το «Φιλόδημος Ι» για υδροδότηση Παναγιάς, Παπαδατών και Πέτρας Δήμου Ζηρού

1066 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/07/2018, 12:21 μμ | 0 σχόλια

 

 

Από το γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μπάρκα, το ακόλουθο δελτίο τύπου :

Την απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του έργου «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση στο Δήμο Ζηρού»,  με χρηματοδότηση 2.391.967 ευρώ, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο του Δήμου Ζηρού, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει τις υποδομές του δικτύου  ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα, το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην υδροδότηση του οικισμού Βούλιστας της Τοπικής Κοινότητας Παναγιάς, στην αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Παπαδατών, καθώς και στην ύδρευση της Τοπικής Κοινότητας Πέτρας και της Τοπικής Κοινότητας Στρογγυλής Δήμου Αρταίων.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Τα έργα ύδρευσης είναι έργα ζωής. Το συγκεκριμένο έργο είναι ιδιαίτερα  σημαντικό, καθώς αντιμετωπίζει τα προβλήματα ύδρευσης που υπήρχαν στην Παναγιά, στις Παπαδάτες και στην Πέτρα του Δήμου Ζηρού. Στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η κατασκευή έργων υποδομής, τα οποία συμβάλλουν στην εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες και στην προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα